Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

16-årige Ali Akbari er stadig i store smerter efter det voldsomme overfald med en molotov-cocktail. Det fortæller hans bistandsadvokat til BT.

Sengeliggende og påvirket af stærk smertestillende medicin.

Det er øjebliksbilledet for den 16-årige skoledreng, Ali Akbari, der for godt tre uger siden angiveligt blev angrebet med en flaske brændende benzin – en såkaldt molotov-cocktail – af fire jævnaldrende skolekammerater. Det fortæller hans bistandsadvokat, Thomas Kelstrup, til BT.

»Pt. er Ali stadig så påvirket af smertestillende medicin, at vi ikke har kunnet få en psykolog ind over ham endnu. Han er simpelthen ikke i stand til at gennemføre en psykologsamtale i sin nuværende tilstand,« siger Thomas Kelstrup.

Er stadig sengeliggende

Det opsigtsvækkende benzinangreb fandt sted ved 19-tiden mandag den 6. februar på en parkeringsplads ved Ry Hallerne. Efterfølgende blev Ali Akbari indlagt på hospitalet med tredjegrads forbrændinger på 30 pct. af kroppen.

Det er de skader, der stadig plager den afghanske skoledreng i voldsom grad.

»Jeg så ham senest for to uger siden, og der havde han det ikke godt. Han er stadig sengeliggende. Både politiet og jeg venter på, at vi kan komme til at tale yderligere med ham. Jeg regner med at tale med ham i løbet af næste uge,« siger Thomas Kelstrup.

Hvad fortalte han dig sidst i mødtes?

»Det vil jeg ikke fortælle i pressen. Men jeg kan sige så meget, at han var – og er – smertepåvirket. I stor grad. Så det var begrænset, hvor langt vi kunne komme i samtalen, fordi han havde det skidt,« siger Thomas Kelstrup.

Psykiske og fysiske skader

Thomas Kelstrup skal som bistandsadvokat for Ali Akbari sikre, at den 16-årige skoledreng får erstatning for de fysiske og psykiske skader, han pådrog sig ved overfaldet for tre uger siden. Men hvor stor en erstatning, der kan blive tale om, vil Thomas Kelstrup ikke udtale sig om.

»Det er alt for tidligt at sige noget om erstatningens størrelse, det afhænger bl.a. af mén-graden. Det er noget, jeg forventer at få et fingerpeg om fra hospitalet i løbet af det næste stykke tid,« siger Thomas Kelstrup.

Fire jævnaldrende skolekammerater er sigtet for drabsforsøg og grov vold i sagen, og de sidder varetægtsfængslet på lukkede ungdomsinstitutioner.