Tre personer er ramt af skud i København fredag aften.

Det oplyser vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz fra Københavns Politi til B.T.

»Jeg kan endnu ikke sige noget om deres tilstand. De er alle tre kørt på Rigshospitalets Traumecenter,« siger han.

Fredag aften rykkede politiet massivt ud i området omkring Guldbergsgade og Meinungsgade på det indre Nørrebro, hvor skyderiet fandt sted klokken 21.09.

Politiet i København er fredag aften massivt tilstede på Nørrebro for at efterforske skyderiet, hvor tre mænd blev skudt.
Politiet i København er fredag aften massivt tilstede på Nørrebro for at efterforske skyderiet, hvor tre mænd blev skudt. Foto: Mathias Øgendal/ Ritzau Scanpix
Vis mere

Der var i forvejen betjente i området, og de var hurtigt på gerningsstedet, da de hørte, at der blev affyret skud på Guldbergsgade.

»Betjentene løber mod stedet, og da de kommer frem, ligger der to personer på gaden, som er blevet ramt af skud, siger Rasmus Agerskov Schultz og tilføjer, at politiet giver de sårede førstehjælp.

»Kort efter finder vi en tredje person, som er blevet ramt af skud lidt længere oppe ad Guldbergsgade,« siger vicepolitiinspektøren.

Betjentene nåede dog ikke at se, hvem der affyrede skuddene, før gerningsmændene var forsvundet fra stedet. Noget tyder dog på, at der er blevet skudt i flere retninger.

Ambulance på Meinungsgade fredag aften den 21. september 2018. Politiet i København er fredag aften rykket ud på Nørrebro for at undersøge et muligt skyderi. Det oplyser den centrale efterforskningsleder René Jensen. Han kan kort før klokken 21.30 ikke give flere oplysninger. Flere øjenvidner oplyser til Ritzau, at der er et stort politiopbud ved Nørrebrogade omkring Meinungsgade på det indre Nørrebro. Det skriver Ritzau, fredag den 21. september 2018.. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)
Ambulance på Meinungsgade fredag aften den 21. september 2018. Politiet i København er fredag aften rykket ud på Nørrebro for at undersøge et muligt skyderi. Det oplyser den centrale efterforskningsleder René Jensen. Han kan kort før klokken 21.30 ikke give flere oplysninger. Flere øjenvidner oplyser til Ritzau, at der er et stort politiopbud ved Nørrebrogade omkring Meinungsgade på det indre Nørrebro. Det skriver Ritzau, fredag den 21. september 2018.. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix) Foto: Mathias Øgendal
Vis mere

B.T.'s medarbejder hørte otte-ni skud på hjørnet mellem Guldbergsgade og Meinungsgade.

Kort efter blev hun kommanderet væk fra området af en politibetjent i skudsikker vest og med et automatvåben i hånden.

»Vi er stadig massivt til stede på det indre Nørrebro og vil være det et godt stykke tid endnu,« siger Rasmus Agerskov Schultz.

Hele området omkring Guldbergsgade, Meinungsgade og Sjællandsgade er afspærret, idet Københavns Politi opfatter det som et gerningssted.

»Jeg vil dog godt understrege, at faren nu er drevet over. Folk kan trygt færdes på gaden på det indre Nørrebro nu,« siger Rasmus Agerskov Schultz til B.T. ved 23-tiden.

B.T.’s mand på stedet oplyser, at politiet også befinder sig ved Rigshospitalet.

»Politiet er stærkt til stede ved Rigshospitalet, hvor jeg har set politiet tale med flere ambulancefolk,« siger han.

Politiet har endnu ikke overblik over skyderiet, men formoder, at det er banderelateret.

»Vi ved endnu ikke, om de tre sårede har relationer til bandemiljøet eller er tilfældige forbipasserende, der er blevet ramt,« siger Rasmus Agerskov Schultz.

Politiet i København er fredag aften rykket ud på Nørrebro for at undersøge et muligt skyderi. Det oplyser den centrale efterforskningsleder René Jensen. Han kan kort før klokken 21.30 ikke give flere oplysninger. Flere øjenvidner oplyser til Ritzau, at der er et stort politiopbud ved Nørrebrogade omkring Meinungsgade på det indre Nørrebro. Det skriver Ritzau, fredag den 21. september 2018.. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)
Politiet i København er fredag aften rykket ud på Nørrebro for at undersøge et muligt skyderi. Det oplyser den centrale efterforskningsleder René Jensen. Han kan kort før klokken 21.30 ikke give flere oplysninger. Flere øjenvidner oplyser til Ritzau, at der er et stort politiopbud ved Nørrebrogade omkring Meinungsgade på det indre Nørrebro. Det skriver Ritzau, fredag den 21. september 2018.. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix) Foto: Mathias Øgendal
Vis mere

Der er heller ikke et signalement af gerningsmændene eller en eventuel flugtbil.

Fredagens skudepisode er den ottende i og omkring København den seneste uge, hvor i alt syv personer er blevet ramt af skud.

Politidirektøren i København, Anne Tønnes, oplyste tidligere på ugen, at de mange skyderier skyldes, at en bande er splittet op.

Det skulle ifølge flere medier dreje sig om banden Brothas.

Københavns Politi har på baggrund af skyderierne indført visitationszone på store dele af Nørrebro og i Nordvestkvarteret.

Københavns Politi har onsdag aften med øjeblikkelig virkning indført visitationszone på dele af Nørrebro og Nordvestkvarteret. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.. (Foto: Københavns Politi/handout/Ritzau Scanpix)
Københavns Politi har onsdag aften med øjeblikkelig virkning indført visitationszone på dele af Nørrebro og Nordvestkvarteret. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.. (Foto: Københavns Politi/handout/Ritzau Scanpix) Foto: Københavns Politi/handout
Vis mere

Det betyder, at politiet har ret til at visitere personer og biler, selv om man ikke han en konkret mistanke mod en person.

/ritzau/