Foto: Asger Ladefoged
En bil bragede søndag aften ind i en butik på Amagerbrogade i København

Tre personer er kom til skade ved ulykken, der skete klokken 20.18. En er ifølge politiets vagtleder 'lidt sværere tilskadekommen', mens de to andre ikke er kommet lige så slemt til skade

Alle tre er udenfor livsfare.

Flere personer fra bilen stak af fra stedet umiddelbart efter ulykken og jages nu af politiet.

- Foreløbig ved vi ikke mere end, at vi har haft et færdselsuheld med nogen, der er løbet fra stedet, og dem forsøger vi nu at fange, fortæller den centrale vagtleder ved Københavns Politi Mads Firlings til bt.dk sent søndag aften.

Han kan ikke oplyse, om det var et forsøg på indbrud, eller om det var et regulært trafikuheld, der fik bilen til at køre ind i forretningen.

Virkelig voldsomt
Et øjenvidne på stedet, Martin Kjeldsen, fortalte søndag aften til bt.dk, at påkørslen var dybt chokerende for de omkringstående. Folk på gaden opfattede det som om, at bilisten kørte ind i en menneskeflok med vilje.

- Pludselig lød der et kæmpe brag, og folk skreg og løb forvirrede rundt. Det var virkelig voldsomt. Folk beskrev det som om, at han (bilisten, red.) pludselig torpederede busstoppestedet. Mange løb ind i de omkringliggende forretninger, fordi de var bange for, at han vil køre ind i flere mennesker, forklarer Martin Kjeldsen.

- Han steg ikke ud af bilen, men prøvede at vende den på gaden. Til sidst gav han op, og ham og de andre passagerer løb væk fra stedet. Folk skreg og græd, og der kom både en brandbil, flere ambulancer og politibiler.

Folk skreg

Et andet øjenvidne, Lasse Jensen, bor i en lejlighed med vinduer ud mod Amagerbrogade. Han fløj op af sofaen ved lyden af en bil, der forsøgte at bremse, et højt brag og så lyden af glas, der splintredes.

- Jeg kunne bare se, at der var kaos, og folk skreg. Dem i bilen forsøgte at køre væk, men endte med at løbe derfra - over mod metroen. Den ene var fedladen og humpede. Da politiet kom, fik de fat i en af dem, så jeg. De holdt ham op mod muren og satte ham så ind i politibilen, fortæller Lasse Jensen til bt.dk. 

Første melding fra Københavns Politi lød på, at bilen var kørt ind i en guldsmedeforretning, men det afviser øjenvidnet.
 
- Der er ikke noget at se på guldsmedeforretningen. De kørte ind i Matas lige ved siden af og ramte også bus-standeren. Det gav en del tumult. Nogle folk hev fat i hinanden i al forvirringen, og det så ud som om, de var ved at komme op at slås.

Københavns Politi har fået fat i to mænd fra bilen, mens man stadig jager to andre.

De beskrives som:

- Mand, mellemøstlig/sigøjner-agtig type, buttet til fedladen, ca. 25 år, 170-180 cm høj, 'crew-cut' (karseklippet, kortere i siderne, red.), iført baggy lyseblå jeans og har angiveligt skader på højre ben, for han halter kraftigt.

- Mand, mellemøstlig/sigøjner-agtig type, ca. 20 år, almindelig af bygning, taler med accent, mørkt kortklippet hår, iført mørk jakke, mørke jeans og sportssko.

- Hvis man ser nogen af dem, så må man gerne ringe 114 og tippe politiet, for så vil vi meget gerne tale med dem, siger vagtleder Mads Firlings.

Han oplyser desuden, at de to mænd, der allerede er pågrebet af politiet, er kendt af politiet i forvejen. Men alle er ikke afhørt endnu, så det er endnu uklart, hvad der helt præcist skete. 

- Umiddelbart har jeg ikke hørt noget, der indikerer, at det skulle være med vilje, at de påkørte de mennesker ved busstoppestedet. Der kan være mange muligheder. Alt står åbent, siger Mads Firlings.  
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.