Lyt til artiklen

Torsdag har Københavns Politi anholdt tre mænd på 20 år for omfattende svindel med MobilePay.

Anholdelserne fandt sted torsdag morgen på to adresser i Odense efter længere tids efterforskning.

En efterforsking, der blev indledt for fem måneder siden på baggrund af flere anmeldelser, der sammen dannede et mønsker, fortæller vicepolitiinspektør Peter Reisz til B.T.

Konkret mistænker Københavns Politi, at de tre unge mænd i omtrent 200 tilfælde i Indre By i København har henvendt sig til personer i det københavnske natteliv. Dernæst har de kopieret ofrenes MobilePay-konti til deres egne telefoner og dermed overtaget dem, overført penge fra dem og fået andre til at hæve de overførte penge.

Hvordan de præcist har overtaget ofrenes konti, kan Peter Reisz, der til dagligt leder Afdelingen for økonomisk kriminalitet, ikke uddybe overfor B.T. grundet efterforskningen, der fortsætter.

Mens den ene ifølge politiets mistanke har været i gang fra november 2020 og frem til maj 2021, er de to andre sigtet for at have begået forhold i perioden april til maj 2021.

Politiet vurderer, at der er svindlet for cirka 250.000 kroner.

Fra Peter Reisz lyder i forbindelse med sagen en opfordring til, at man aldrig udleverer oplysninger om sine betalingskort eller mobilbetaling til personer, man ikke kender.

»Desværre oplever vi, at gerningsmændene bag denne type bedrageri ofte er udspekulerede og gode til at vække tillid,« siger han i en pressemeddelelse.

Fortsætter så med en anden opfordring:

»Man bør desuden aldrig hæve kontanter og aflevere dem til en ukendt person, selv om man modtager det samme beløb via eksempelvis mobilbetaling. Så indtager man rollen som et såkaldt muldyr, og man risikerer at gøre sig medskyldig i bedrageri.«

Københavns Politi vil for nuværende ikke afvise, at flere kan blive anholdt i sagen.

I forbindelse med morgenens anholdelser er de to adresser blevet ransaget.

Og netop fundene under disse ransagninger skal være med til at afgøre, hvordan den videre efterforskning ser ud, fortæller Peter Reisz, der understreger, at der er tale om en mellemstor sag.

»Der er mange, der er blevet påvirket,« slår han fast.