16-årig og to kammerater kendt skyldig i kølledrab på sagesløs teenager.

KB var kun 15 da han ifølge med storebroderen på 17 og en ven på 18 overfaldt den 16-årige Deniz Uzun med en fastelavnskølle, da Deniz sammen med et andet avisbud holdt pause ved Lergravsparken på Amager, København.

Det dødelige overfald fandt sted i marts 2008, da drabsmanden og to andre teenagere kom kørende i bil.

Ved Lergravsparken holdt Deniz Uzun og en kollega pause fra avisrunden, og da de tre tiltalte passerede, syntes de ifølge egen forklaring, at den 16-årige stirrede på dem og måske gav dem fingeren.

LÆS VIDERE NEDENFOR

Derefter steg den da 15-årige ud af bilen, greb resolut en kølle fra bilens bagsæde og svingede den mod Deniz som han ramte fatalt lige bag øret. Dagen efter var drengen død af sine kvæstelser.

I dag blev den tiltalte, KB, så kendt skyldig i grov vold med døden til følge af en dommer og et nævningeting i Københavns Byret. En dom der kan give den unge voldsmand op til 8 års fængsel.

De to andre i sagen var sigtet efter samme paragraf og de blev også begge kendt skyldige, selvom de ikke direkte havde medvirket til overfaldet.

De tre tiltalte blev også kendt skyldige i et næsten identisk overfald en uges tid før, hvor det var tre sagesløse unge foran en kiosk på Amager, der blev overfaldet og fik bank med næver og slagvåben.

Strafudmålingen ventes at falde den 12. januar.