To personer er i kritisk tilstand efter en ulykke på Kalundborgvej ved Svebølle.

Politi og redningskøretøjer var lørdag aften til stede på Kalundborgvej ved Svebølle efter en stor ulykke, hvor flere biler har været involveret i en trafikulykke.

Der er ni tilskadekomne, der er blevet indbragt til forskellige sygehuse, hvor en enkelt er blevet fløjet til Rigshospitalet.

Tidligere på aftenen meldte politikredsen om fem personer i kritisk tilstand, men søndag er der tale om to personer med skader, som ikke er i kritisk tilstand.

Foto: Jokum Tord Larsen/Byrd
Foto: Jokum Tord Larsen/Byrd
Vis mere

Vagtchefen oplyser desuden, at to børn var involveret i ulykken, men at begge børns tilstand er stabil.

»Der er tre biler, der har været involveret i ulykken, og både børn og voksne er blandt de tilskadekomne,« fortæller vagtchefen Lars Galasz ved Midt- og Vestsjællands Politi.

»Der er tale om en personbil, der kører ad Kalundborgvej, hvor føreren falder i søvn og kører over i modsatte kørebane og kører frontalt sammen med en anden bil,« fortæller han.

En tredje bil forsøgte at undvige og kørte ind i autoværnet og endte i grøften.

Vagtenchefen kan søndag aften oplyse, at føreren hverken var påvirket af narko eller alkohol.

Ulykken er sket ved kilometermærke 33 på Kalundborgvej lige ud for Svebølle ved 18-tiden 31. juli.

Seks ambulancer var fremme på stedet. Derudover var der en akutbil, en ambulancehelikopter og adskillige køretøjer fra redningsberedskabet.

Kalundborgvej var tidligere spærret af som følge af ulykken, men politiet oplyser, at vejen er åbnet for trafik igen. Derudover oplyser de, at det er op til anklagemyndigheden at tage stilling til skyldsspørgsmålet.