Kvinde anholdt for at påkøre motorcykelbetjent ved antifascistisk demonstration. Flere er bidt af politihunde.

Politiet har anholdt en kvinde for at påkøre en betjent på motorcykel ved lørdagens demonstration i Greve mod en bebudet nynazistisk koncert.

- Kvinden er anholdt, og betjenten er heldigvis uskadt, siger politiinspektør Jens Børsting ved Midt- og Vestsjællands Politi.

To andre personer blev efterfølgende anholdt ved Hundige Station.

Flere af demonstranterne blev desuden bidt af politiets hunde, da demonstrationen efter et par timer trak retur mod Hundige Station uden at være nået frem til nynazisternes hus.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det skulle ende med det, men generelt er det forløbet ganske stille og roligt, siger politiinspektøren.

Der deltog omkring 250 antifascister i protestaktionen mod det nynazistiske domicil i Greve, og heriblandt var en gruppe på 30-40 maskerede og hætteklædte unge, der kastede med flasker, kanonslag og røgbomber mod politiet.

Samtidig råbte de taktfast slagord mod nynazisterne, og ifølge Ritzaus udsendte blev mindst to nynazister set blødende ved "naziborgen".

Demonstranterne forlod efter knap tre timer fredeligt området ved nynazisternes hus, men ved Hundige Station opstod der igen ballade, da politiet med hunde og via en megafon opfordrede dem til at tage toget mod København.

- Tag nu toget. Tag nu hjem, råbte politiet.

/ritzau/