Nordjyllands Politi har haft en travl nat. Hele fem gange måtte de rykke ud til indbrud i pengeautomater og banker. (Arkivfoto)
Nordjyllands Politi har haft en travl nat. Hele fem gange måtte de rykke ud til indbrud i pengeautomater og banker. (Arkivfoto) Foto: Scanpix
Stribevis af indbrud i banker og hæveautomater i det nordjyske natten til onsdag.

Nordjyllands Politi har haft en travl nat. Hele fem gange inden for få timer måtte de rykke ud til indbrud i lokale banker og hæveautomater.

I det ene tilfælde var der sågar tale om en gummiged, som kørte direkte ind i frontpartiet på Rønbjerg Feriecenter for at få fat i en hæveautomat i forhallen.

- Vi får anmeldelsen 03.09 om, at en gummiged har ødelagt hele indgangspartiet. Da vægteren kommer frem, opdager han, at ukendte gerningsmænd er kørt af sted med hæveautomaten, der står derinde.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vang Nielsen, til bt.dk.

Gummigeden lavede et hul på fire gange fem meter, men der var tilsyneladende ingen vidner til indbruddet.

Nogenlunde samtidig gik det løs i Løkken, hvor en gerningsmand forsøgte at bryde ind i Jyske Banks filial. Han udløste en røgalarm og stak efterfølgende af.

Kort efter forsøgte en eller flere gerningsmænd at bryde et vindue op i Sparekassen Vendsyssel i Vrå. Her gik man efter hæveautomaten, men da automaten udviklede kraftig røg, opgav tyvene og forsvandt.

Kort før klokken fire natten til onsdag var tyve igen på spil i Østre Vrå, hvor nogen også forsøgte at komme gennem et vindue. Efter at have forsøgt at berige sig via en maskine til at tælle mønter, stak gerningsmanden af igen.

Endelig - en halv time senere - var der et sidste forsøg på indbrud i en bankfilial i Åbybro. Heller ikke her fik gerningsmanden eller mændene noget med sig.

Nordjyllands Politi har intet signalement eller vidneudsagn at gå efter, men de kan ikke udelukke, at de er de samme gerningsmænd, der står bag nogle af forholdene.

- Nu skal vi have undersøgt, om der er noget videoovervågning fra bankerne, som kan hjælpe os, siger Per Vagn Nielsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.