Anders er kriminel. For mens hans forældre tror, at deres 16-årige dreng hænger ud med vennerne i weekenderne, så hænger han i virkeligheden bag på et tog med op til 120 kilometer i timen. Anders er trainsurfer.

Trainsurferne, som de kalder sig, er en gruppeunge, der elsker at køre med tog. Men i stedet for at sætte sig påsæderne inde i toget lige- som alle andre, så hægter de sig fast udenpå toget. Det kan være foran, bagpå eller sågar oven på toget. Flerefilmer derefter deres »bedrifter« og viser dem til vennerne på YouTube.Det samme gjorde Anders, der på nettet går under navnet "aTOWNsurfers".

Men hvad er det, der får unge knægte som Anders til at sætte livet på spil ved at hoppe op bag på togene?

 - Deter først og fremmest for at prøve grænser af, men nok også for at skabeet lille image, så folk kan se, at det har man prøvet. Jeg får etadrenalinkick ud af det, når jeg skal klamre mig fast. Jeg ved, at deter med livet som indsats. Jeg føler mig fri.

To til seks års fængsel

Anders'leg med døden er dog ikke kun farlig, den er også ulovlig. Ifølgestraffeloven kan trainsurfing nemlig straffes med op til to års fængselog under skærpende omstændigheder op til seks års fængsel. Udsigten tilen tur i brummen kan dog ikke holde den unge knægt fra Nordsjælland vækfra skinnerne.

 - Det er netop kriminaliteten, der gør, at jegfår et ekstra kick ud af det. For eksempel var den vildeste tur, da derpludselig stod en konduktør inde i førerhuset, mens vi kørte i højfart. Jeg tænkte fuck, nu bliver vi nappet, lad os hoppe af. Men minkammerat sagde, at hvis du hopper af nu, så er du færdig. Det er denblanding af nervøsitet og spænding jeg godt kan lide.

 - Deteneste, der holder Anders i live, er den vinduesvisker, han klamrer sigtil. »Hvis jeg ser en video med folk, der er døde af det, så tænkerjeg, at det her gør jeg ikke igen. Men lige så snart jeg så ser envideo med mig selv eller andre, så kommer det tilbage til én, at dether skal jeg ud at gøre igen.

Derfor ville han ønske, han aldrig var begyndt.

Afhængig af kicket

 - Manstår med den fornemmelse, at det er noget retarderet, man har gang i.Det er ulovligt, man kan komme galt af sted, altså man kan jo dø afdet! Men det er ligesom at ryge, man bliver afhængig af det, og så erdet svært at stoppe igen.

Men har du ikke overvejet, at detkan blive din død, når du hopper bag på toget, og at du måske aldrigkommer til at se din familie igen?

Jo, det har jeg. Men nårman sidder der, så tænker man ikke så meget over det. Man er egoistiskog tænker ikke over, hvor kede af det ens nære ville blive, hvis derskete én noget.

Så skulle din familie begrave dig, fordi du skulle have et kick. Hvordan kan det være det værd?

 - Det er et svært spørgsmål. Jeg tror, det er for at afprøve sine grænser. Ellers kan jeg ikke rigtig se hvorfor.

Anders' rigtige navn er kendt af redaktionen.