Stormens første dødsoffer ville ud og mærke blæsten med sin 13-årige fætter, selv om familien prøvede at tale dem fra det.

Den 21-årige mand, der omkom mandag aften i Gilleleje, var på besøg hos noget familie, da han besluttede sig for at vove sig ud i stormen. Familien prøvede at tale ham fra at gå ud i det voldsomme vejr.

Se flere videoer på Localeyes.dk

- Familien var samlet, da den 21-årige mand fortæller, at han ville ud og kigge på blæsevejret. Det blev hans familie bekymret over, men de kunne ikke tale ham fra det, fortæller Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til bt.dk.

Tog skateboard med

Den afdødes 13-årige fætter bestemte sig for at tage med ned på havnen og tog sit skateboard med. Mens fætteren løb på skateboard på Havnevej, hørte han pludselig et kæmpe brag og så, hvordan murbrokkerne væltede ned over den 21-årige, der stod i læ i en smøge.

- Fætteren og et vidne løber hen til stedet, og de slæber den afdøde væk fra murbrokkerne. De får hurtigt tilkaldt en læge med konsultation i nærheden, der erklærer den 21-årige død på stedet, da han ankommer. Den 13-årige fætter fik ikke nogen skader, siger Henning Svendsen.

De to unge mænd var begge kosovo-albanere, og den 21-årige var bosat med sin familie på asylcenteret Auderød ved Frederiksværk, Sjælland. Gårsdagens tragiske ulykke har taget hårdt på familien og ikke mindst den 13-årige, der blev vidne til sin fætters død.

- Den afdødes familie er utrolig berørte, siger Henning Svendsen ved Nordsjælland Politi.