Et kærestepar fik sig fredag nat noget af en forskrækkelse, da deres bil blev ramt af en flyvende vandmelon.

En totalsmadret bagrude og en bil smurt ind i vandmelon og glasskår. Sådan så kæresteparret Ryan og Kristinas røde Hyundai ud, efter de fredag nat fik kylet en vandmelon ind i bagsmækken.

Parret, der ikke ønsker at stå frem med efternavn, er dybt chokerende, efter en bil med ca. 160 km/t kørte op på siden af dem på motorvejen og smed den store frugt efter dem:

 - Det er lidt uvirkeligt. Hvorfor vil nogen dog gøre sådan noget? Havde den ramt 10 cm længere til højre, kunne den have ramt min kæreste i hovedet, og så havde vi måske kørt galt. Vi har været heldige, siger Ryan, der var passager i bilen.   
 
Christina havde netop hentet sin kæreste i København, efter han havde tilbragt sin aften i Tivoli og efterfølgende fået en øl med vennerne på en bar. Fredag nat kørte parret, der er sidst i 20'erne, ud af Hillerød-motorvejen med ca. 100 km/t, da en sort bil pludselig kørte op på siden af dem. Ingen af dem nåede at observere, at personerne i bilen åbnede vinduet og kastede en vandmelon, der ramte bagsmækken og efterfølgende røg ind ad bagruden, som blev totalsmadret.  

- Vi sad jo og snakkede roligt med hinanden. Så vi lagde ikke mærke til noget. Det var næsten, som om der sprang en bombe. Den eksploderede med et ordentligt tryk, og vi kunne intet se, siger Ryan, der bad sin kæreste starte vinduesviskerne. 

Den sorte bil forsvandt ud i mørket uden at stoppe op og kørte videre ud ad opkørslen mod Værebro. Christina satte farten ned og fik manøvret bilen ind til siden. Begge var de smurt ind i melon og glasskår. Politiet og ambulancefolk ankom til stedet kort efter alarmopkaldet kl. 2.39. Ryans storebror kom også til stedet for at hjælpe det chokerede par hjem.    

- Jeg er meget rystet. Det kunne have gået forfærdeligt galt. Hvis det er drengestreger, er det bare for dumt, siger storebroderen Michael, der heller ikke ønsker sit efternavn offentliggjort. 

Politiet havde lørdag eftermiddag endnu ikke noget spor af gerningsmændene. 

- Vi har aldrig set nogen kaste med en vandmelon på en motorvej. Det er tydeligvis nogen, der ikke ved, hvad de har med at gøre. De har sikkert haft en ide om, at det ikke er særlig slemt, men det er meget farlig adfærd, hvor man kan risikere liv og førlighed, når den rammer med sådan en fart, siger vagtchef ved Vestegnens Politi, Torben Wittendorff.   

Han fortæller, at gerningsmændene, hvis de bliver fundet, vil blive sigtet efter straffeloven, der udmunder i en højere straf end færdselsloven. Det skyldes de alvorlige konsekvenser, ulykken kunne have haft.  

Har man set en sort bil med meget høj fart på Hillerød-motorvejen omkring Klausdalsbrovej fredag nat i tidsrummet 02.30-03.00 hører Vestegnens Politi gerne fra eventuelle vidner på tlf.: 43 86 14 48.