TIP BT: Ved du noget om sagen? Så skriv til os på 1929@bt.dk eller via vores Facebook-side

Rønde Skole i det sydlige Djursland modtog mandag formiddag en bombetrussel, der blev indtelefoneret til skolen.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Alle børn og voksne blev hurtigt evakueret fra skolen og sendt til Rønde Idrætscenter, og politiet kom til skolen med både ammunitionsryddere og bombehunde.

Truslen på Rønde Skole er dog nu afblæst, oplyser politiet.

Skoleleder Torben Madsen fra Rønde Skole svarede telefonen, da bombetruslen blev ringet ind til skolen klokken 12.

»Det var en kvinde, og hun sagde, at der var en bombe på vores skole. Det var en kvinde af udenlandsk herkomst, men jeg kunne ikke udlede mere,« siger Torben Madsen til BT.

Bomberyddere ankommer til Rønde Skole på det sydlige Djursland, som mandag eftermiddag modtaget en bombetrussel.
Bomberyddere ankommer til Rønde Skole på det sydlige Djursland, som mandag eftermiddag modtaget en bombetrussel. Foto: Per Øxenholt
Vis mere

Hurtigt derefter igangsatte skolelederen en evakuering af skolen, og politiet blev kontaktet. Skolen har egentlig en evakueringsplads foran skolen, men den slog ikke til i dette tilfælde.

»Vi har en evakueringsplads, men fordi vejret er, som det er, og fordi der er tale om en bombetrussel, og ikke en brandalarm, så var det for tæt på,« siger Torben Madsen og forklarer, at alle herefter kom til Rønde Idrætscenter, hvor de fleste børn efterhånden er afhentet.

Selvom situationen har været hektisk, er folk meget afklarede, forklarer skolelederen. Tirsdag morgen vil der dog allerede fra eleverne møder i skole være krisehjælp parat til de, der måtte have brug for det.

»Jeg tror alle elever og personale er afklarede omkring situationen, men jeg har haft travlt, fordi der har været en del praktiske ting, så det er en proces, der starter i morgen. Dansk Krisehjælp kommer fra morgenstunden, og så tager vi den derfra,« lyder det fra Torben Madsen, som selv har det godt.

»Jeg har det fint, men det er også vigtigere for mig lige nu, at ansatte og elever har det godt,« siger skolelederen.

Rønde Skole på det sydlige Djursland har mandag eftermiddag modtaget en bombetrussel. Det oplyser henholdsvis Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi via Twitter.
Rønde Skole på det sydlige Djursland har mandag eftermiddag modtaget en bombetrussel. Det oplyser henholdsvis Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi via Twitter. Foto: Per Øxenholt
Vis mere

Han forklarer desuden, at politiet kort efter klokken 14 er på stedet og undersøger skolen med bombehunde.

Østjyllands Politi oplyser på Twitter, at forældre kan orientere sig om situationen på skolens hjemmeside roendeskole.dk

Blot tyve minutter efter bombetruslen mod Rønde Skole, modtog også Rolf Krakes Skole i Holstebro en bombetrussel. Også her blev alle omgående evakueret.

'Vi har kl. 12.20 modtaget en bombetrussel mod Rolf Krakes Skole i Holstebro. Alle er evakueret. Ammunitionsryddere og sprængstofhunde er rekvireret,' lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestjyllands Politi er nu i gang med efterforskninger og fortæller, at de ikke har flere oplysninger i sagen.