Michael Brokside indledte den store nordiske rockerkrig, da han dræbte Bandidos-rockeren Uffe Larsen.

Michael Brokside blev morder den 10. marts 1996 klokken 16:25.

Sammen med fem andre Hells Angels-medlemmer var han kørt i biler ud til Københavns Lufthavn i Kastrup. Han var bevæbnet med en pistol.

HAerne vidste, at medlemmer af den rivaliserende klub Bandidos ankom med fly fra Finland, hvor de havde været oppe for at deltage i en begravelse. Lufthavnen var et godt sted at ramme dødsfjenderne, der havde været igennem lufthavnskontrollen og derfor var ubevæbnede.

Skød 27 gange

Uden tøven gik han hen og tømte sin pistol mod den langhårede rocker.

- Jeg blev ved med at skyde mod Uffe Larsen, indtil pistolen klikkede, og magasinet var tømt. Først ind gennem siden på hans bil. Derefter skød jeg ind gennem forruden, fortalte Michael Brokside i retten.

Mindst 27 skud blev affyret ved lufthavnen den eftermiddag i 1996. Uffe Larsen blev ramt af skud i hovedet og brystet og døde på stedet. Tre andre Bandidos-rockere blev såret.

Makrellens nevø

Michael Broksides forældre blev skilt, da Michael var cirka ti år gammel. Michael voksede op hos sin far, der først arbejdede på B&W og senere blev ansat i Securitas. Moderen fik forældremyndigheden over lillebroren. Kontakten til hende var ikke særlig god.

Faderen Steven Brokside var ikke Michaels eneste mandlige forbillede. Hans morbror var den berygtede præsident for rockerbanden Bullshit Henning Norbert Knudsen, også kendt som Makrellen. Michael Brokside så meget op til Makrellen, der var højt respekteret i en del af familien.

Måske var det denne, der inspirerede ham til at blive rocker. Makrellens liv fik en brat ende, da HAeren Jørn ’Jønke’ Nielsen skød ham i 1984. Alligevel valgte Michael Brokside et liv i broderskabet hos morbrorens drabsmænd.

Allerede som 15-årig blev han dømt for dødstrusler, vold og grove gaderøverier, hvor han sparkede og slog sine ofre omkuld. Udbyttet var ofte kun småpenge, og ofrene blev somme tider sparket i hovedet, efter de lå ned.

Da Michael Brokside var 18 år, fik hans far en svulst i hjernen. I de sidste fire år af sit liv, var faderen mere eller mindre syg hele tiden.

I januar 1996 døde faderen. Mordet i lufthavnen fandt sted halvanden måned senere.

Filthy Few

Seks Hells Angels-medlemmer blev tiltalt for drabet i lufthavnen, blandt andre Jørgen ’Fehår’ Nielsen, Svend ’Svin’ Erik Holst og Johnny ’Skomager’ Engelhof Nielsen. I første omgang måtte Michael Brokside tage hele skraldet. Han blev som den eneste dømt for drabet og fik en dom på 16 års fængsel.

Som belønning gav Hells Angels ham mærket ’Filthy Few’, som kun gives til medlemmer, der har dræbt for klubben. Mærket spillede senere en central rolle i at få fældet de øvrige rockere.

I al hemmelighed fortsatte politiet med at efterforske drabet.

Michael Brokside fik smuglet en mobiltelefon ind i fængslet, og han var af den stålsatte overbevisning, at politiet ikke var i stand til at aflytte netop den type mobiltelefon. Politiet kunne imidlertid sagtens lytte med på samtalerne, og de lod ham derfor beholde telefonen. I samtalerne fortalte han vidt og bredt om drabet på Uffe Larsen, og han klynkede over, at fem af de seks medlemmer af Hells Angels, der var med i lufthavnen, også havde fået ’Filthy Few’ mærket, selvom det kun var Michael Brokside, der sad inde for drabet.

Talte over sig

Optagelserne fra Broksides telefon var så belastende, at politiet fik Den Særlige Klageret til at genoptage sagen mod de frifundne rockere.

Jørgen ’Fehår’ Nielsen blev idømt livsvarigt fængsel, Svend Erik Holst fik 11 år og seks måneder, og Johnny Engelhof Nielsen fik 11 år og ti måneder.

Drabet på Uffe Larsen bliver betragtet som begyndelsen på den blodigste fase af den store nordiske rockerkrig, der medførte 11 drab og 71 drabsforsøg, heraf 5 drab og 40 drabsforsøg i Danmark.

Fredsforhandler

Efter sin løsladelse fungerede Michael Brokside som leder af Hells Angels Nomads på Amager og var en betroet topfigur for Hells Angels National. For nylig var han med til at forhandle en fredsaftale mellem Hells Angels og den nystiftede rockerklub Satudarah. Ad flere omgange har han også været den ansvarlige i Hells Angels for en ’hotline’ mellem Hells Angels og Bandidos for at undgå kontroverser klubberne imellem. Han fejrede for nylig sit 18 års medlemskab af Hells Angels.