Den flere år lange sag mod topmodellen Camilla Vest Nielsen om hendes påståede skattefusk i millionklassen har fået et punktum. Retten ved Helsingør har netop afsagt dom over modellen og hendes mand, der begge har fået en ubetinget fængselsstraf på et år og ni måneder.

Ægteparret er blevet fundet skyldig i skattesvig af et beløb på 6,5 millioner kroner. Foruden fængselsdommen er parret også blevet dømt til at skulle betale et beløb på 3,3 millioner kroner hver. 

Anklager Rikke Hald er godt tilfreds med rettens dom: 
 
- Det betyder meget for de andre sager, der også er i gang i øjeblikket.  Det viser, at man er forpligtet til at betale sin skat, og at man ikke kan unddrage sig sit ansvar i forhold til fællesskabt, siger hun.

Sagen mod topmodellen og hendes mand begyndte med en anmeldelse tilbage i 2007, hvor Skat med hjælp fra PBS fik oplysninger om, at der var blevet brugt 4,2 millioner kroner på kreditkort, der tilhørte modellen. Pengene var blevet brugt i Danmark, selv om modellen angiveligt skulle have bopæl i USA. Det store pengeforbrug indikerede ifølge Skat, at modellen havde bopæl i Danmark. Da politiet gravede videre i sagen, væltede det ud med oplysninger, der siden førte til en tiltale mod Camilla Vest Nielsen og hendes mand, Mærsk-chefen Peder Nielsen, for skattesvig. Anklageren mener nemlig, at Camilla Vest Nielsen har fusket og snydt skattevæsenet, da hun fra 2001 til 2004 påstod, at hun boede i New York, selv om hun egentlig var flyttet til Danmark.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


Ægteparret solgte deres lejlighed i New York i efteråret 2001, og selv om Camilla Vest Nielsen derefter påstod, at hun fortsatte med at bo i len lejelejlighed i byen, så tror anklagemyndigheden hende ikke. - Der er vores synspunkt, at hun ikke blev boende derovre, for hun har frameldt sig som bosiddende og oplyst i USA, at hun var bosiddende i Danmark, så hun ikke var skattepligtig i USA, siger anklager Rikke Hald. Derfor blev topmodellen tiltalt for skatteunddragelse i de pågældende år. Desuden er hun yderligere tiltalt for ikke at have korrigeret sine selvangivelser fra 2004 til 2006, hvor det fremgik, at hun havde en indkomst på 0 kroner. Topmodellens mand blev medtiltalt for medvirkende til skattesvigen ved at hjælpe sin kone med at flytte de mange millioner i skattely til Luxembourg. - Han har hjulpet hende i en hidtil uset grad med at forvalte hendes økonomi, og han har skaffet kontakt til nogle revisorer, der har oprettet nogle selskaber i udlandet, som hendes penge er gået igennem, siger Rikke Hald, der mener, at ægteparret har en lige andel i forbrydelsen.
Og det var dommeren tilsyneladende enig i, for både topmodellen og Mærsk-chefen blev idømt den samme på straf på et år og ni måneders fængsel.

LÆS OGSÅ:
LÆS OGSÅ:

Og det er ikke småbeløb, som det fremtrædende par har svindlet for. I alt var parret tiltalt for skattesvig for 6,5 millioner kroner, hvilket politiet har regnet sig frem til ved at se på, hvilke modelopgaver Camilla Vest Nielsen havde i den pågældende periode. Desuden har politiet set på parrets forbrug. Blandt andet har parret tilsammen trukket 3,4 millioner kroner ud fra en konto, som de havde oprettet i Luxembourg, og kontoudskrifter har vist, at parret levede et liv i luksusklassen. - De har frekventeret en stribe dyre og velrenommerede forretninger i København og Hellerup og Løgismose delikatesser og Falsled Kro og den slags, siger anklageren, der nedlagde, at skattesviget er af så alvorlig karakter, at hun har nedlagt påstand om, at parret idømmes den maksimale straf på to års fængsel. - Jeg har ikke kunnet finde nogen sager, der handler om overtrædelse af den bestemmelse i skattekontrolloven, der har været tilnærmelsesvis så højt oppe rent beløbsmæssigt, siger hun. Både Camilla Vest Nielsen og Peder Nielsen nægter sig skyldige i tiltalen. - Påstanden har hele vejen igennem været en påstand om frifindelse, siger Camilla Vests forsvarer Anders K. Németh. Han tilføjer efter domsafsigelsen, at parret er uenige i rettens afgørelse vil anke sagen til landsretten.