Lyt til artiklen

Den 50-årige tidligere formand for Socialdemokraterne i Køge, Tommy Kamp, er sigtet for bedrageri i forbindelse med anklagerne om bestikkelse mod ham.

Det erfarer bt.dk

- Jeg kan bekræfte, at vi i dag har sigtet en 50-årig mand fra Køge-egnen for bedrageri. Vi satser på at få en hurtig berammelse med henblik på at få sagen i retten, siger politiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tommy Kamp blev tidligere på året af to ejere af byens Café Vanilla på Køge Torv beskyldt for bestikkelse - anklagen var, at de to caféejere i årevis har givet Tommy Kamp gratis mad og drikke, betalt hans cykler og rejser, mod at han til gengæld hjalp cafeen med at få adgang til den attraktive udeservering på torvet.

Læs også: Tommy Kamp afsatte mand for gratis mad

Læs også: Tommy Kamp til festival i café-bil

Politiets efterforskning har angiveligt støttet anklagerne om, at Kamp har modtaget "ydelser" fra de to caféejere, men det har ikke været vurderingen, at det kunne komme på tale at sigte Kamp efter straffelovens bestemmelser om bestikkelse, formentlig fordi det ikke kunne bevises, at han faktisk - som betaling - har skaffet den attraktive udeservering. Pointen er formentlig, at Kamp har givet det indtryk, at han kunne hjælpe med udeserveringen, men ikke leveret "varen", idet det ikke er muligt at bevise, at Kamps politiske magt kunne række til faktisk i praksis at skaffe den pågældende udeservering.

 Istedet er Kamp nu sigtet for bedrageri, nærmere bestemt efter straffelovens § 279, der lyder:

 "For bedrageri straffes den, som, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse bestemmer en anden til en handling eller undladelse, hvorved der påføres denne eller nogen, for hvem handlingen eller undladelsen bliver afgørende, et formuetab."

Politiets mistanke er, at Tommy Kamp har narret de to café-ejere til at betale hans udgifter og mad - og altså dermed bedraget dem.

Sagen har allerede været vurderet af juristerne i Midt- og Vestsjællands Politi, der har anmodet om, at Tommy Kamp sigtes - det synes således at være en formalitet, at Kamp også bliver tiltalt, erfarer bt.dk.