I 2005 blev Zandra Berthelsen landskendt som Tønder-pigen, da det kom frem, at hun var blevet seksuelt misbrugt af sin far og mor. Nu stiller hun op på TV 2 for at fortælle sin egen historie. Torsdag aften står hun frem på tv, for at fortælle sin egen historie om en af de mest omtalte sager om seksuelt misbrug af børn.
I 2005 blev Zandra Berthelsen landskendt som Tønder-pigen, da det kom frem, at hun var blevet seksuelt misbrugt af sin far og mor. Nu stiller hun op på TV 2 for at fortælle sin egen historie. Torsdag aften står hun frem på tv, for at fortælle sin egen historie om en af de mest omtalte sager om seksuelt misbrug af børn. Foto: TV2/Station 2

Torsdag aften løb anden og sidste del af den hjerteskærende TV 2-dokumentar 'Pigen fra Tøndersagen - rejsen tilbage' over skærmen. Her fortalte den ældste datter fra sagen, Zandra Berthelsen, i detaljer om de gruopvækkende hændelser i barndomshjemmet, og hvordan de den dag i dag gør hendes liv til et helvede.

Dokumentaren blev produceret af kriminalmagasinet Station 2, der i over et halvt år fulgte den unge kvinde i op- og nedture. I andet afsnit tager 22-årige Zandra Berthelsen tilbage til Sønderjylland og konfronterer nogle af de personer, som var en del af hendes frygtelige barndom - herunder en af de mænd, der misbrugte hende, den nu 85-årige Gerhard Trip. Hvordan det gik, kan du læse mere om her.

Zandra Berthelsen fortæller i programmet, hvordan hendes far begyndte at misbruge hende seksuelt allerede som treårig. Før hun startede i skole begik han også fuldbyrdet voldtægt mod hende, og i årene derefter blev overgrebene stadig hyppigere, fortæller hun til TV 2. Da Zandra Berthelsen var 10 år kom hendes mor på krisecenter, og det blev starten på den værste periode i Zandras i forvejen dybt traumatiske barndom. Faren var nemlig af den opfattelse, at Zandra skulle være hans ’nye kone’ og overtage morens seksuelle forpligtigelser - både overfor ham og de mange mænd, der på hans bestilling var kommet i hjemmet for at dyrke sex med moren, fortæller Zandra Berthelsen til TV 2.

Zandra

Hverken Zandra Berthelsens mor eller far ønskede at stille op i programmet, men journalist på TV 2 Anders Lomholt, som fulgte Tønderpigen igennem de seks måneder, fortæller i programmet, at han har haft en længere korrespondence med hendes far på sms.

Faren fortæller, at han er ked af de overgreb, Zandra blev udsat for gennem hele sin barndom. Han føler sig ensom og drømmer om, at datteren en dag vil tilgive ham, så han igen kan få 'et familieliv'. 

'Forstår du? Bare Zandra tilgav mig. Gud kan det, men hun ikke,' skriver faren i en sms.

123

Faren, som i dag er på fri fod efter at have afsonet en dom på 10 års fængsel for sexmisbrug af sine to døtre, forklarer, hvordan han kunne få sig selv til at forgribe sig på sine egne døtre - og endda bestille andre mænd til at gøre det - med sit store alkoholmisbrug og sin egen dårlige barndom.

Zandra Berthelsen giver en helt anden forklaring på, hvad der drev faren til incest og prostitution af sin egen datter. Hun fortæller, at den eneste vej til farens accept var at dyrke sex med andre mænd, mens han så på. Nogle gange var der flere på én gang. Enkelte gange lykkedes det hende at 'snyde' mændene og undgå decideret samleje, men det gjorde faren så rasende, at han 'gjorde ting mod mig, som jeg ikke vil nævne her', fortæller Zandra Berthelsen i TV 2's dokumentar.

Tøndersagen

Efter at have hørt Zandra Berthelsens grusomme beretning, spørger Anders Lomholt hende, hvordan hun har det med sin far i dag.

Hun fortrækker ikke en mine, da svaret kommer:

»Han fortjener ikke at blive tænkt på. Han er ude af mit liv. Han er død for mig. Han er ikke min far. Ikke i mine øjne. For sådan er en far ikke,« svarer Zandra Berthelsen.

Faren lever under et såkaldt tilhold og må ikke under nogen omstændigheder tage kontakt til Zandra Berthelsen.

Så du ikke 'Pigen fra Tøndersagen - rejsen tilbage' på TV 2, så kan du se klip fra dokumentaren her og her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.