StigTøfting udråbt som mellemmand for kriminelle i kæmpe guldkup. Den rockerglade professionelle fodboldspiller har haft en hovedrolle i, at et af Danmarkshistoriens største guldkup ikke resulterede i en omsmeltning af et uvurderligt nationalklenodie.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Ifølge Århus Stiftstidende var Stig Tøfting mellemmand for de kriminelle, der 29. juni 1994 besluttede at levere den stjålne Tissø-ring tilbage og dermed de i alt 1,8 kilo guld, der omsmeltet kunne have indbragt i nærheden af 150.000 kr.

Hos politiet bekræfter man, at Tissø-ringen blev afleveret via en mellemmand for en dusør på 175.000 kr. Ingen ønsker dog at kommentere rygterne om, at mellemmanden skulle være Stig Tøfting, der aldrig har været mistænkt for at være med i selve kuppet, der foregik på Moesgård Museum.

Heltegerning
Stig Tøftings rolle er, ifølge bladet, nærmest blevet betegnet som en heltegerning. Det har dog undret, at Stig Tøfting havde de tætte kontakter til det kriminelle miljø.

En tilknytning, der senest er blevet bekræftet, da det her forleden kom frem, at Tøfting har lånt sin gode ven, den nu varetægtsfængslede HA-præsident i Århus, Jimmy Nissen, 600.000 kr. Stig Tøfting ønskede ikke selv at kommentere sagen. »Ingen kommentarer,« lød det brysk.

Fik du findeløn dengang for 10 år siden? Heller ikke det spørgsmål kunne lokke den mindste reaktion ud af Tøfting, der sammenbidt ignorerede ethvert spørgsmål om Tissø-ringen.

Da kuppet blev begået, var den pensionerede Gørup Merrild chef for kriminalpolitiet. Heller ikke han ønsker i dag at kommentere sagen, der nok var mudret, men dog endte lykkeligt, da Nationalmuseet kun en uge efter kuppet kunne låse den uvurderlige ring ind i pengeskabet.

Kulturskatten blev stjålet ved et usædvanligt dristigt kup. Midt om natten brød et ukendt antal tyve gennem muren ind til en særudstiling og snuppede ikke blot Tissø-ringen, men også en række andre nationalklenodier fra Danmarks fortid. En mand blev senere idømt to års fængsel for guldkuppet.