Da Tobias blev fundet død om morgenen den 18. juli sidste år, var én af de 80 skader på hans lille krop et brækket lårben. Et brud, som han fik cirka 14 dage før sin død, men som han aldrig fik tilset af en læge.
Da Tobias blev fundet død om morgenen den 18. juli sidste år, var én af de 80 skader på hans lille krop et brækket lårben. Et brud, som han fik cirka 14 dage før sin død, men som han aldrig fik tilset af en læge. Foto: Privatfoto
Netop nu genoplever mor og stedfar den fatale aften og nat, hvor den 15-måneder gamle Tobias blev mishandlet til døde.

Med begge hænder for munden og tårer i øjnene sidder den 22-årige drabstiltalte MT og stirrer på en skærm i retten i Sønderborg. En forfærdelig og grusom rekonstruktion af den aften og nat, hvor hendes 15 måneder gamle søn døde som følge af massiv vold, bliver netop nu afspillet i retten.

Tre meter fra hende sidder den medtiltalte 29-årige kæreste RW og stirrer på samme film. Med rank ryg og uden at fortrække en mine.

LÆS OGSÅ:
Tobias’ tragedie - 1


LÆS OGSÅ:
Tobias’ tragedie - 1


Den fatale aften som skulle ende med at koste den 15 måneder gamle dreng livet, startede den 17. juli 2010 i parrets hus i Øster Højst.

Handlingen på filmen er så grusom, at det skaber gisp og gråd blandt de mange tilhørere, der er mødt op i retten for at overvære sagen.

På filmen ses en skuespiller, som skal forestille RW, som slår, bider, rusker og overbruser en lille bevidstløs dreng. Og MT, der gentagne gange forsøger at få overtalt sin kæreste om, at de skal ringe 112.

LÆS OGSÅ:
Tobias


LÆS OGSÅ:
Tobias


Ifølge rekonstruktionen er den 15 måneder gamle dreng blevet bevidstløs, efter at han havde fået sin sædvanlige tur i 'skammekrogen', som var et 1 gange 1 meter kælderrum uden lys og håndtag på indersiden.

MT forklarer, at hun hører et højt bump nede fra skrammekrogen, hvor RW er alene med hendes søn, og at hun derefter hører en mærkelig vejrtrækning fra hendes søn. Derefter kommer RW op med hendes bevidstløse søn i armene.

- Jeg går ud og begynder at skrælle kartofler, samtidig med at jeg græder. RW siger i baggrunden, at jeg skal tage det roligt. Så siger RW pludselig, at nu er Tobias vågen. Så kommer jeg ind og ser min søn, som står op, og så begynder han at gå. Og så siger RW, at nu er det overstået det værste, fortæller MT i rekonstruktionen om den aften, hvor den lille dreng flere gange mistede bevidstheden, uden at parret tilkaldte hjælp.

- Så råber jeg til RW (navnet anonymiseret af redaktionen), at vi skal ringe 112. Jeg åbner min computer og går ind på netdoktor, hvor jeg læser om, hvordan man ser ud, når man er bevidstløs, forklarer MT.

Men i stedet for at tilkalde en ambulance, overskyller RW flere gange den lille dreng med iskoldt vand, tæsker ham i hovedet og bider ham for at få ham til at vågne.

På et tidspunkt påpeger den 22-årige mor, at der løber klar væske ud af den lille drengs øre, og at hun er bange for, at han har fået kraniebrud. Men den 8 år ældre kærestes reaktion er at tæske drengen i hovedet, svinge ham rundt i benene, bide ham og kyle ham ned i et badekar, hvor han bliver overbruset med iskoldt vand.

Hele aftenen svæver den lille dreng ifølge den gruopvækkende rekonstruktion ud og ind af bevidsthed og er kun én gang så vågen, at han kan spise. Men da den lille dreng ikke er sulten, tvinger RW - ifølge MT's forklaring - mad ned i hans hals, hvorefter han mister bevidstheden igen.

På et tidspunkt midt under de brutale 'genoplivningsforsøg' begynder RW dog at sms'e med en kammerat, hvorefter han forsvinder ud af huset uden at sige farvel.

Rekonstruktionen fortsætter resten af eftermiddagen. Senere skal den 29-årige RW via rekonstruktion vise, hvordan aftenenen og natten ifølge ham forløb.

Begge nægter sig skyldige. Det forventes at der falder dom i sagen fredag den 13. juli.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.