Mor og stedfar fik fire og otte års fængsel for at mishandle lille Tobias ihjel. Tirsdag starter ankesagen.
Mor og stedfar fik fire og otte års fængsel for at mishandle lille Tobias ihjel. Tirsdag starter ankesagen. Foto: privat

Stedfar og mor har anket dommen - nu vil de frikendes

I dag tirsdag tog Landsretten hul på sagen om den 15 måneder gamle Tobias, der i juli 2011 blev mishandlet til døde.

Bt.dk bloggede live fra retten, da den behandlede ankesagen. Du kan læse livebloggen nederst i artiklen. Følger du sagen fra mobilen, skal du klikke her

I juli blev stedfaderen idømt en fængselsstraf på otte år, mens moderen fik fire års fængsel. Begge blev de dømt for at have mishandlet og vanrøgtet den 15 måneder gamle Tobias i en sådan grad, at han natten til den 18. juli 2011 døde af sine kvæstelser.

I dag skulle den stedfader 30-årige René Wurfel Jensen og den 22-årige moder Mona Nissen Thomsen for retten igen.

De har begge anket dommen, og nu vil de frikendes.

Stedfaderen René Wurfel Jensen har i retten erkendt, at han slog, bed og overskyllede den 15 måneder gamle dreng Tobias med koldt vand en sommeraften den 17. juli sidste år. Og han har erkendt, at han undlod at tilkalde lægehjælp, da den lille dreng var bevidstløs.

Men at han skulle være skyld i, at den lille dreng 18. juli lå død i sin tremmeseng, nægter han fortsat.

- Det primære formål med hans anke er, at han erkender, at han har slået Tobias og bidt ham den aften for at få livstegn fra ham. Men det var noget, han gjorde, efter at Tobias var blevet bevidstløs. Selvfølgelig er det vold, men min klient hævder altså, at det ikke er den vold, han udøvede, der er årsagen til Tobias' død, sagde René Wurfel Jensens forsvarsadvokat Carsten Højer i forbindelse med anken.

Parret var tiltalt i tre forhold og blev kendt skyldige i alle tre. De to sidste forhold handler om den skæbnesvangre aften den 17. juli 2011, hvor René Wurfel Jensen udsatte den 15 måneder gamle Tobias for mishandling og legemesangreb af særlig rå, brutal og farlig karakter, mens Mona Nissen Thomsen så passivt til, og om at det unge par ikke tilkaldte lægehjælp til den lille dreng, der var bevidstløs af sine mange skader.

De to sidste forhold har moderen Mona Nissen Thomsen erkendt, men forhold 1, som handler om de to måneder op til Tobias' død, hvor parret blev dømt for i forening at have vanrøgtet og mishandlet den lille dreng, kan Mona Nissen Thomsen ikke genkende.

- Moderen har vanskeligt ved at acceptere, at hun er dømt for mishandling i to måneder op til Tobias' død. Det er ikke de fire års fængsel, hun er utilfreds med, det er mere det, at hun er blevet dømt for noget, hun ikke har gjort, sagde hendes forsvarsadvokat Gert Dyrn, da hun kort efter dommen valgte at anke.

Ved obduktionen af Tobias fandt man mere end 80 skader på den lille krop - herunder kraniebrud, flere blødninger og hjerneødemer, lårbensbrud, en brækket arm og mere end 30 bidemærker.

Ankesagen kører tirsdag og onsdag og igen i uge 50.

Bt.dk bloggede live fra retten. Læs hele livebloggen herunder. Følger du sagen fra mobilen, skal du klikke her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.