Sydskællands Politi advarer nu kraftigt mod stoffer, der kan være i omløb, efter to teenagere torsdag morgen måtte indlægges.

Det var natten til torsdag, at de to drenge på henholdsvis 16 og 17 år ifølge Sydsjællands Politi pludselig blev dårlige, mens de var i byen i Næstved

'De to unge mænd, der ikke umiddelbart kender hinanden, blev akut dårlige efter at have indtaget drinks på en beværtning i Grønnegade, og den ene blev afhentet af sine forældre, mens den anden blev fundet på gaden. Han blev hurtigt dårlig, og derfor blev der tilkaldt en ambulance,' oplyser politikredsen.

Ved du noget om sagen? Så hører B.T. gerne fra dig. Skriv til sboa@bt.dk

De to personer mistede begge bevidstheden og blev umiddelbart efter kørt til hospitalet. De meldes uden for livsfare.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at de to mænd ufrivilligt har indtaget et ukendt stof, og derfor advarer man nu kraftigt imod de stoffer, der kan være i omløb i nattelivet.

»Vi ser på sagen med overordentlig stor alvor. Dels kan der være tale om, at ukendte gerningsmænd har puttet farlige stoffer i de to unges drinks, hvilket er helt uhørt, dels kan det jo bogstavelig talt være med livet som indsats, at man overhovedet indtager ukendte stoffer,« siger politiinspektør Kim Kliver og tilføjer:

»Det er traditionelt store gå i byen-dage her mellem jul og nytår, og politiet går derfor ud med en advarsel om, at man skal være ekstra opmærksom på, hvad der sker omkring en i nattelivet. Lad være med at forlade dine drikkevarer og lad dem ikke bare stå på baren eller på et bord, hvor alle kan komme til dem. Og husk at være opmærksom på de kammerater og andre gæster, der er i byen, hvis der er nogen, der pludselig bliver rigtigt dårlige.«

I forbindelse med efterforskningen tjekker politiet overvågningskameraer fra stedet, ligesom de også taler med de medarbejdere, der har været på arbejde på stedet den pågældende aften.

Man er i færd med at undersøge, hvilke stoffer der er tale om.

Der kommer dog ifølge Sydsjællands Politi til at gå noget tid, før svaret fra prøverne foreligger.