Var du vidne til episoden, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Søndag fik en buschauffør sig en voldsom forskrækkelse, da han kørte under en gangbro i Aarhus-bydelen Hasle, og hans bus pludselig blev ramt af en sten, så ruden smadrede.

Nu skal to drenge på 15 og 12 år afhøres i sagen, og de risikerer alvorlige straffe, hvis de findes skyldige.

Politiet fik allerede søndag fat på de to drenge, da man havde set videoovervågning fra episoden, og efterfølgende stødte på drengene i lokalområdet. Den 12-årige indrømmede, at han havde været til stede ved stenkastet, men gav den 15-årige dreng skylden for stenkastet.

Omvendt gav den 15-årige dreng sin 12-årige ven skylden.

Begge drenge er kendt af politiet i forvejen fra det socialt belastede kvarter Bispehaven i det vestlige Aarhus.

»Vi kender dem fra miljøet i Bispehaven, men dermed ikke sagt, at vi kender dem fra ballade. De er ikke nogle voldsomme ballademagere, men jeg tror, det er drengestreger, der har taget overhånd. Jeg tror ikke, de tænker på konsekvenserne, og det må vi så hjælpe dem med,« forklarer Jens Espensen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Aarhus Vest.

De to drenges forældre og de sociale myndigheder er involveret i sagen, og politiet har brugt mandagen på at efterforske episoden og gennemse videomateriale. Senere skal drengene afhøres igen, og især for den 15-årige er der en alvorlig sigtelse på tale, mens den 12-årige er for ung til at få en eventuel dom.

»Den 15-årige kan få en sigtelse, og her er der tale om straffelovens paragraf 252, hvor man volder fare for andres liv eller førlighed. I nogle situationer kunne man også bruge en hærværksparagraf, men fordi der er en chauffør indblandet, er det en farligere situation. Den 12-årige kan ikke få en dom, men der kan blive tale om et erstatningskrav,« forklarer Jens Espensen.

Han fortæller også, at den pågældende chauffør skal afhøres igen og er rystet over det, der er sket.