Flugtbilisten der i januar kørte to unge mænd ihjel på H.C. Ørstedsvej fik 60 dages fængsel og forlod retten gående.

Familien til flugtbilistens ofre, Andreas Peter Jacobsen og Andreas Spangsvig, omfavnede hinanden, men det var uden smil.

Flugbilisten der i januar torpederede de to unge mænd fik 60 dages ubetinget fængsel, en bøde på 10.000 kroner, et halvt års ubetinget frakendelse af kørekortet og skal betale sagens omkostninger.

Tilbage sidder familien og kan overveje, om de vil køre et civilt søgsmål og kræve erstatning for deres elskedes liv. Gerningsmanden får 14 dage til at overveje, om han vil anke sagen.

Retssalen på Frederiksberg var ellers fyldt til bristepunktet med både familie og venner til de to dræbte og familie til den tiltalte - en 33-årige mand, der skulle afgive forklaring om, hvad der skete natten mellem d. 19. - 20. januar 2008, hvor han påkørte to unge mænd - Andreas Peter Jacobsen og Andreas Spangsvig .

Manden stod tiltalt for overtrædelse af flere færdsels- og straffelovens paragraffer - heriblandt uagtsomt manddrab, hvilket han nægtede sig skyldig i. Men dommeren fandt ham skyldig i alle fem punkter i anklageskriftet. At straffen kun blev 60 dages fængsel skal ses i lyset af, at manden hverken kørte i spirituspåvirket tilstand eller i alt for høj fart.

Ulykken skete cirka klokken 04.40 lørdag morgen på H.C. Ørstedsvej. Den ene af de to - den 25-årige blev dræbt på stedet, og hans 24-årige kammerat døde senere af sine kvæstelser. Begge stammede fra Kerteminde på Fyn.

Manden har tidligere erkendt, at det var ham, der kørte ind i de to drenge, der kom kørene to på én cykel sammen med en veninde som de fulgtes med. Dette gentog han i retten tirsdag, hvor han også forsøgte at forklare, hvorfor han stak af fra stedet.

- Jeg så ikke, hvor jeg ramte dem, men jeg hørte en voldsom lyd. Jeg blev chokeret og kørte fra stedet uden at se mig tilbage, forklarede manden, der er af tyrkisk oprindelse og derfor afgav forklaring via en tolk.

Manden har tidligere fortalt til politiet, at han var på vej til arbejde. På det tidspunkt, hvor ulykken skete ernærede han sig som selvstændig erhvervsdrivende med forretning tæt på Nørrebrogade.

Da manden kom hjem den dag, efter at have været på arbejde havde han det dårligt med sig selv. Derfor kørte han til gerningsstedet, hvor han lagde en buket blomster.

- Jeg havde det psykisk dårligt og måtte drikke tre øl den dag, fortalte manden, der kort tid efter den tragiske ulykke meldte sig selv til politiet.

SCROLL NED OG LÆS VIDERE

Tiltalt: Mit liv er i ruiner
Den 33-årige forklarede først, at han havde set de to unge mænd, der kom kørende på cyklen, der slingrede meget, men senere sagde han at cyklen pludselig var forsvundet, hvorefter han pludselig ramte den. Dette fik anklageren til at udlede, at der var store huller i hans forklaring.

Manden har tidligere siddet varetægtsfængslet, men har været på fri fod de seneste mange måneder. Han forklarede i retten, at han havde det forfærdeligt og var gået i behandling hos en psykolog for at bearbejde tragedien.

Hans hustru og deres fælles barn er flyttet til Sverige og hans forretning er lukket.

- Mit liv ligger i ruiner, sagde han.

SCROLL NED OG LÆS VIDERE

Grædende pårørende
Mange pårørende til de to ofre var til stede i salen, hvor de lyttede til den tiltaltes forklaring og de forskellige vidners. Således hørte de også vidneforklaring fra en bilinspektør, der i detaljer fortalte hvor på kroppen de to drenge blev ramt, hvilke skader de havde fået på kroppen samt hvor deres tøj var blevet flænset. Det blev for meget for en del af de pårørende, der åbenlyst gav udtryk for deres sorg og græd.

Familien kræver en stor erstatning for ulykken, men dette bliver med al sandsynlighed først afgjort ved en civil retssag, der endnu ikke er blevet fastsat en dato på.

Der forventes at falde dom senere tirsdag.

Opdateres løbende.