To græske mænd, der onsdag blev anholdt efter at have fremført trusler mod Københavns Lufthavn er nu sigtet i sagen.

Politiet mener, at de to græske flypassagerer skabte så meget frygt i Københavns Lufthavn, at de nu skal varetægtsfængsles.

De to sigtede er mænd på 33 og 65 år. De rejste med en tredje mand. Da de skulle indlevere deres bagage lagde en af mændene sin kuffert op på båndet, hvorefter en af de andre fortæller personalet i lufthavnen, at det er en bombe, fortæller Henrik Vedel, der er central efterforskningsleder, til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Den kvindelige lufthavnsmedarbejder fortalte mændene, at de ikke skulle joke med sådan noget i de her tider, men de fastholdt, at den var god nok. Derudover sagde manden med kufferten, at den anden var den eftersøgte terrorist fra Paris, fortæller den centrale efterforskningsleder.

Mændene vendte sig dernæst om og gik, mens de sagde noget på arabisk. Det gjorde medarbejderen bange, og hun fik fat i politiet, som reagerede ved at evakuere Terminal 3 i lufthavnen og tilkalde bomberyddere, skriver Jyllands-Posten.

Politiet rykkede massivt ud og fik alle passagerer væk fra terminalen og over i Terminal 2, hvor chek in fortsatte. I mens undersøgte bombehunde kufferten.

Det viste sig heldigvis, at det var en tom trussel, og politiet fandt ikke noget farligt i kufferten.

»Men at stå i en lufthavn og tale om en bombe, det har nu aldrig været en god idé,« siger Steen Hansen fra Københavns Politi, til BT.

Efter en times tid blev afspærringen ophævet.