To drenge på blot 16 og 17 år er lige nu sigtet for at have dræbt to teenagere i Taastrup mandag aften. De er også sigtet for drabsforsøg på en tredje 17-årig dreng.

Det var en tætpakket retssal, da de to blev ført ind til grundlovsforhøret ved Retten i Glostrup.

På tilhørerrækkerne havde begge drenges forældre taget plads sammen med en del andre pårørende.

De to unge drenge er spinkle og har begge mørkt hår og skægvækst på hagen. Den ene er iført hullede jeans og en mørk træningstrøje, hvor den anden bærer en lysegrå hættetrøje.

I sigtelsen fremgår det, at de er sigtet for i fælles forening og forståelse at have stukket det ene drabsoffer i halsen, mens den anden blev dræbt af et stik i brystkassen. Den overlevende teenager blev ramt af stik i læggen.

Den 17-årige nægter sig skyldig i drab, og mener han handlede i nødværge. Den 16-årige nægter sig skyldig.

Af hensyn til sagens tragiske og alvorlige karakter, valgte retten at lukke dørene, efter sigtelsen blev læst op. Dermed er det ikke muligt på nuværende tidspunkt at komme nærmere, hvad de unge sigtedes forklaring er.

De voldsomme knivdrab skete mandag 22.57, hvor politiet rykkede talstærkt ud til Skjeberg Allé. Vidner har til B.T. fortalt, at de pludselig hørte et råb om hjælp, hvorefter de fandt de unge drenge liggende lige ude foran deres hoveddør.

Dagen efter meldte en 17-årig dreng sig selv til politiet, og blot en time før grundlovsforhøret onsdag oplyste Københavns Vestegns Politi at endnu en person, en 16-årig dreng, også var anholdt og sigtet for drabene.

Lyt til B.T.s kriminalpodcast 'På Fersk Gerning' her eller dér, hvor du normalt lytter til podcast: