Torsdag døde to søskende fra Haslev af det, der formodes at være en forgiftning. Samtidig blev den store familie på 12 alle indlagt undtagen storebroren Francois Mumbere, der har svært ved at forstå, hvad der er sket. Det skriver TV 2.

Francois Mumbere har mistet sin 15-årige lillesøster, Naomi, og lillebroren Teufel, og to af hans søskende var søndag stadig i kritisk tilstand på grund af den mulige forgiftning.

»Først troede jeg ikke på det, det føltes bare som en film eller en drøm, hvor det ville blive godt igen. Det kunne ikke være min familie. Det er først nu, jeg er ved at forstå, at det sker i virkeligheden,« siger 18-årige Francois Mumbere til TV 2.

Familien formodes at være blevet forgiftet, muligvis i forbindelse med madlavning, skriver TV 2.

Selv var storebroren flyttet hjemmefra dagen inden, og han var derfor ikke med til søndagens måltid, der muligvis kunne være kilden til forgiftningen.

Familien kom til Danmark, nærmere bestemt Haslev på Sydsjælland, for to år siden fra Congo. De flygtede fra borgerkrig, og derfor kan det være svært for Francois Mumbere at forstå, at det var i Danmark, at han skulle miste sine yngre søskende.

Tidligere mandag kom det frem, at familien allerede havde henvendt sig til sundhedsvæsenet tirsdag.

Ifølge TV 2's oplysninger havde den 15-årige datter det værst, og tirsdag nat var hun derfor på Næstved Sygehus, hvor man dog mente, der var tale om en virusinfektion. Den 15-årige blev derfor sendt hjem efter behandling.

Medie: Forgiftet familie søgte lægehjælp flere gange Fire dage før to børn døde, og familien blev indlagt, søgte den lægehjælp, da flere følte sig syge. Se RB kl.19.22 den 23.10.2017. Trine Lilleeng, læge på Slagelse Sygehus, Benny Jørgensen, præhospital direktør i Region Sjælland, Vagn Bach, sygehusdirektør på Slagelse Sygehus, Henrik Villadsen, sygehusdirektør på Køge Sygehus (RASK) og Steen Nørskov, politiinspektør (set fra højre) fortæller på et pressemøde om en familie på 11 medlemmer fra Haslev som er blevet forgiftet. To børn er afgået ved døden. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2017) Vis mere

Familien sætter derfor spørgsmålstegn ved, om der var blevet gjort nok fra sundhedsvæsenets side af.

Francois Mumbere fortæller, at hans forældre er meget bekymret, og de føler ikke, at de er blevet behandlet rigtigt. Han uddyber med, at han mener, familien burde have været undersøgt mere, end hvad tilfældet var.

Det er stadig ikke endeligt fastslået, hvad der gjorde familien syge. Ifølge politiet er der ikke er noget, der tyder på en forbrydelse.