De to mænd blev anholdt som del af en større politiaktion mod indbrudstyve. De har begået indbrud flere steder på Sjælland.

To rumænske mænd er fredag i Retten i Roskilde blevet idømt tre års ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark for en lang række indbrud, der blev begået over en periode på tre uger i foråret. Det oplyser politiets særlige Task Force Indbrud, der blandt andet efterforsker kriminelle netværk af herboende udlændinge og omrejsende kriminelle.

Mændene er del af et større rumænsk indbrudsnetværk, som politiet slog til mod i begyndelsen af marts. De har hovedsageligt begået indbrud i Midt- og Vestsjælland samt Sydsjælland og Lolland-Falsters politikredse.

De to mænd er henholdsvis 29 og 23 år, og gennem en lang række indbrud har de stjålet værdier for mere end 500.000 kroner. Tyvekosterne har primært bestået af guld, sølv og smykker, som de to ifølge politiet efterfølgende har leveret videre til bagmænd.

De to rumænere blev dømt for at stå bag henholdsvis 29 og 23 forhold af indbrud. Den ene ankede øjeblikkeligt dommen, mens den anden udbad sig betænkningstid.

Ved aktionen i begyndelse af marts anholdt politiets særlige indbrudsenhed 20 personer, som, man mener, tilhører samme indbrudsnetværk. Flere har allerede modtaget domme, og til januar begynder sagerne mod en række personer, som bliver beskrevet som bagmændene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.