En 25-årig mand fra Brønderslev blev tirsdag morgen erklæret død, efter at han sprang i vandet fra en mole ved Løkken mandag. Badning i Vesterhavet kostede mandag en 69-årig tysk turist livet.

Den lumske understrøm ved Vestkysten fik mandag endnu to liv på samvittigheden. Strømmen gav flere badegæster problemer, og det fik ifølge bt.dk dødelig udgang for en 25-årig mand fra Brønderslev og en 69-årig tysk turist.

Den 25-årige sprang i vandet fra en mole ved Løkken mandag eftermiddag trods advarsler fra vennerne. Da de efterfølgende ikke kunne se den unge mand, blev en eftersøgning sat i værk med både redningshelikopter og redningsbåd. 

Først efter en halv time blev den 25-årige fundet livløs i vandet. Han blev efterfølgende bragt til Aalborg Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde. Kort efter klokken 5 tirsdag morgen blev han erklæret død, oplyser vagthavende Peter Redder fra Nordjyllands Politi til BT.

Den 25-årige blev det andet dødsoffer i de barske bølger på Vestkysten mandag. Tidligere på dagen mistede en 69-årig tysk turist livet, da han blev taget af strømmen ud for Borbjerg Fyr ved Lemvig.

Politiet var mandag eftermiddag ude med en officiel advarsel om den farlige understrøm efter flere redningsaktioner på Vestkysten. Tidligere på dagen var endnu en redningsaktion nemlig i gang på ved Hvide Sande med en person, som var kommet i problemer i vandet. Den aktion fik en lykkelig udgang, da personen blev reddet op af bølgerne med en redningshelikopter.