To kvinder mistænkes for hæleri i svindelsagen om 111 millioner danske kroner.

De to kvinder har torsdag fået rettens ord for, at de skal beskyttes af et navneforbud i den gigantiske svindelsag.

Kvinderne mistænkes for hæleri i sagen, hvor tidligere afdelingsleder i Socialstyrelsen Britta Nielsen er internationalt eftersøgt for at have svindlet for 111 millioner kroner.

Københavns Byret bekræfter over for B.T., at der torsdag har været afholdt et retsmøde, hvor der blev afsagt kendelse om navneforbud på de to kvinder.

Kvinderne er ikke formelt sigtet, men politiet har en mistanke, at kvinderne har fået del i udbyttet af svindlen.

Konkret er det politiets mistanke, at nogle af de 111 millioner kroner er blevet brugt til at købe værdier, som de to kvinder har fået anddel i.

Forsvarer Christian Bjerrehuus repræsenterer den ene kvinde og mødte ved dagens retsmøde også for den anden, som i øvrigt har en anden advokat. Den anden advokat er Peter Secher.

64-årige Britta Nielsen var i 40 år ansat i Socialstyrelsen, og bliver af Socialminister Mai Mercado omtalt som en betroet medarbejder. Hun var afdelingsleder i Socialstyrelsen frem til 26. september, hvor hun blev bortvist fra sit arbejde.

Dagen inden blev hun politianmeldt.

En intern undersøgelse peger foreløbigt på, at hun har svindlet for 111 millioner kroner, som hun har overført fra Socialstyrelsen til sine egne konti. Svindlen stod angiveligt på over en periode på 16 år.

Den 64-årige var såkaldt "superbruger" af Socialstyrelsens it-systemer, og hun har blandt andet været ansvarlig for satspuljen, der er penge øremærket til særligt udsatte borgere i samfundet.

Mistanken om bedrageri opstod, efter at styrelsen i august konstaterede en række fejl i sine tilskudsudbetalinger.

Det blev konstateret, at der ikke var tale om "almindelige fejl", hvorefter uregelmæssighederne blev undersøgt nærmere.

Svindlen menes at være blevet begået fra 2002 til 2018, og de stjålne penge skulle være fordelt over 274 udbetalinger.

Kvinden er på fri fod og er efterlyst af Interpol.