Kort før klokken 14 lørdag styrtede et Lear-privatfly ned på en majsmark ved byen Arnager uden for Rønne på Bornholm. De to personer ombord er svært kvæstede og er i al hast fløjet til Rigshospitalets Traumecenter.

Inden styrtet nåede piloten at kalde kontroltårnet, og politiets foreløbige teori er, at det lille fly forulykkede efter tekniske problemer.

- Lægerne fortæller os, at piloten er alvorligt tilskadekommen. Han pådrog sig et åbent kraniebrud ved styrtet, fortæller vagtchefen fra Bornholms Politi til BT lørdag aften.

Det lille privatfly fløj ind i dansk luftrum fra Tyskland, og politiet kan på baggrund af identitetspapirer og efter kontakt med de tyske luftfartsmyndigheder konstatere, at piloten er en 38-årig mexikansk statsborger, mens passageren en 27-årig polsk statsborger.

Hvorfor, de befandt sig i flyet er endnu uvist, ligesom politiet stadig forsøger at klarlægge omstændighederne omkring styrtet.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har observeret indflyvningen eller landingen omkring Bornholms Lufthavn, på telefon 5690 1448.

Hen over natten bliver flyet liggende på majsmarken, hvor det vil være bevogtet, inden det søndag bliver transporteret hen i en hangar ved lufthavnen for yderligere undersøgelser.