To personer er døde og en alvorligt såret efter et knivdrama mandag eftermiddag i et IKEA-varehus i den svenske by, Västerås. Det oplyser flere svenske medier.

To af de tre personer, der blev overfaldet i en IKEA, er afgået ved døden, mens en tredje, en 35-årig mand, er i livsfare og bliver opereret akut på Västmandland Hospital, skriver Aftonbladet.

»En kvinde og en mand er desværre døde efter overfaldet«, bekræfter Camilla Lundén fra Västmanlands Politi over for Aftonbladet.

De to dræbte kendte hinanden, ifølge Expressen.

Varehuschefen, Mattias Johansson, oplyser til VLT, at de tre ofre er ganske almindelige kunder. Han oplyser samtidig til Expressen, at ingen IKEA-medarbejdere er kommet tilskade.

Overfaldet fandt sted på varehusets nedre etage i afdelingen med glas og porcelæn, oplyser Expressen.

En »midaldrende« person er anholdt og mistænkt for drab, ifølge svenske Expressen, som skriver, at politiet ikke udelukker, at der kan være flere gerningsmænd på fri fod. Den anholdte person afhøres af politiet. Personen er ikke tidligere kendt af politiet, ifølge VLT.

Den mistænkte blev pågrebet på en busholdeplads, mens personen sad og ventede på bussen. Da en politibil kørte forbi anholdt de personen, fordi den mistænkte passede til politiets signalement.

»Vi ved ikke, om det er bare en handling af galskab, eller om der er et motiv bag det,« siger Per Strömbäck, talsmand for politiet, ifølge Expressen.

Knivoverfaldet fandt sted ved 13-tiden, hvor en eller flere gerningsmænd gik amok på tre personer inde i forretningen, som er en del af et stort shoppingcenter, oplyser Aftonbladet.

Hele shoppingcenteret er nu afspærret, mens en stor politiaktion er i gang. Flere ambulancer og politbiler er tilstede, bekræfter flere vidner over for Expressen. Varehuset er lukket resten af dagen og der er mulighed for at få krisehjælp på stedet.

Et rystet vidne fortæller desuden om episoden.

»Jeg forstår ikke selv, hvad der skete. Jeg ville bare op og se, om jeg kunne gøre noget. Jeg så to mennesker liggende på gulvet«, siger vidnet til Expressen og fortsætter:

»Jeg har brug for at komme hjem og fordøje det her. Det er forfærdeligt.«

Også hos varehuset er man berørt at situationen.

»Jeg har ikke hele billedet, men det er en hændelse af alvorlig karakter«, siger Anna Pilkrona Godden, pressechef hos IKEA, til Aftonbladet.

IKEA Sverige bekræfter episoden over for nyhedsbureauet, TT.