Helikopteren er efter de første meldinger styrtet i havet mellem Røsnæs og Samsø.
Helikopteren er efter de første meldinger styrtet i havet mellem Røsnæs og Samsø. Foto: Google Maps

To personer er fundet omkommet, efter at en helikopter fredag ved middagstid er styrtet ned og en redningshelikopter har fundet vragdele fra et luftfartøj. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse kort efter kl. 14 fredag eftermiddag.

Søværnets Operative Kommando (SOK) bekræfter styrtet over for Berlingske Nyhedsbureau, men ønsker ikke at give flere detaljer. Ifølge TV 2 Østs oplysninger er helikopteren styrtet i havet mellem Samsø og Røsnæs ved Kalundborg, og der er fundet to personer.

»Jeg kan bekræfte, at der er fundet to personer, og at de er livløse. Vi leder fortsat derude,« siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 Øst.

Han oplyser til TV2 Øst, at politiet fredag klokken 12 fik en melding via alarmcentralen og SOK fra en sejler, der havde set en helikopter styrte i havet.

SOK iværksatte eftersøgning til søs med to patruljefartøjer, fregatten ”Ivar Huitfeldt”, to helikoptere samt et fartøj fra kystredningsstationen i Grenå. Desuden kom der ifølge Martin Bjerregaard dykkere til stedet for at assistere.

Det er fortsat uklart, hvor mange personer der er ombord.

»Vi har et antal, men det er ikke bekræftet, så det vil jeg ikke ud med lige nu,« siger Martin Bjerregaard til TV 2 Øst.

Flere medier skriver imidlertid, at der er forlydender om, at fire personer er blevet eftersøgt.

Årsagen til styrtet er endnu ukendt, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger kan det udelukkes, at helikopteren har noget med Forsvaret at gøre.

Eftersøgningen til søs fortsætter for eventuelt at finde yderligere personer ved nedstyrtningsstedet samt vragdele til identifikation af luftfartøjet, oplyser politiet klokken 14 fredag.

Midt- og Vestsjællands politi forestår efterforskningen af ulykken og får assistance fra Havarikommissionen. Politiet skal have identificeret de livløse personer med henblik på underretning af de pårørende, og når vragdelene er bragt i land, vil politiet og Havarikommissionen foretage undersøgelse af disse i et forsøg på at finde årsagen til ulykken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.