Arkivfoto
Arkivfoto Foto: HENNING BAGGER
To mænd blev dræbt under fældning af asketræer i denne uge. Træerne kan uden varsel flække på langs og vælte ned på få sekunder, skriver JydskeVestkysten lørdag.

For knap et år siden skete en lignende ulykke i Hoptrup syd for Haderslev. Her fik byrådsmedlem August Kragh et asketræ ned over sig. Det knuste begge hans ben.

- Asketræer er lumske. De kan, selv hvis de er helt friske, finde på at flække, hvis de har nogle spændinger, siger tidligere skovrider Carsten Ørnsholt fra Haderslev.

I onsdags blev en 39-årig mand dræbt, da han stod og fældede et asketræ i et skovområde ved Holbæk. Manden havde lavet et kile-snit på den en side af stammen, og stod og savede igennem fra den anden side, da træet pludselig flækkede og faldt ned over ham.

Samme dag skete en lignende ulykke ved Pederstrup på Fyn. Her blev en 47-årig mand dræbt, da det asketræ, som han var ved at fælde, flækkede, så det svirpede op og ramte ham.

Alle ulykkerne er sket efter længere tid med permanent frost. Det forværrer træernes tendens til at flække uden varsel, når de fældes.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.