De to små børn, der lørdag eftermiddag blev efterladt ved et busstoppested i det centrale Aarhus, kan være afghanere.

Det er i hvert fald den teori, Østjyllands Politi i skrivende stund arbejder ud fra.

Indtil videre har det ikke været muligt at kommunikere med børnene, men selvom man nu har en idé om deres etnicitet, er der opstået et nyt problem, lyder det fra vagtchef Lars Bisgaard:

Afghanerne har nemlig ikke ét samlet sprog.

Den lille pige sad i denne klapvogn, da børnene blev fundet.
Den lille pige sad i denne klapvogn, da børnene blev fundet. Foto: Østjyllands Politi
Vis mere

Der findes to sprog i Afghanistan – pashto og dari – og de ligger ganske langt fra hinanden. Dertil kommer en masse dialekter.

Politiet er derfor i færd med at finde ud af, hvilket af de to sprog de to små børn er opvokset med.

Samtidig fortsætter den del af efterforskningen, der handler om at finde ud af, hvorfor de to børn blev efterladt, og hvor forældrene er.

Den etårige pige og drengen på omtrent to og et halvt blev fundet lørdag aften af tilfældige forbipasserende. Pigen sad i en klapvogn, og drengen stod ved siden af.

De to forbipasserende noterede, at børnene ikke virkede utrygge, og at drengen passede godt på pigen. Men det undrede dem, at forældrene ikke var at se nogen steder.

Da der efter en halv time stadig ikke var nogen spor af forældrene, blev politiet tilkaldt. Østjyllands Politi hentede børnene, der siden er blevet overdraget til de sociale myndigheder.

Siden har politiet efterlyst forældrene, vidner og personer med oplysninger om børnene.

Men selvom der har været mange henvendelser, er politiet endnu ikke stødt på det banebrydende spor, fortæller vagtchef Lars Bisgaard.

»Vi har endnu ingen vidner. Vi har fået mange opkald, og vi er glade for dem, men der har også været nogle, der ikke har så stor værdi i det videre forløb,« fortæller han og tilføjer:

»Vi behandler alle henvendelser og samler op på dem løbende. Folk hører fra os, hvis vi går videre med deres henvendelse.«

Af samme årsag er opfordringen til at kontakte politiet, hvis man har set børnene eller har oplysninger om dem, stadig stående, mere end et døgn efter de blev fundet.

Ved du noget, bedes du derfor kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.