Lyt til artiklen

En 14-årig pige har mistet livet som følge af en ulykke i Tivoli Friheden.

Hun sad i Cobra-rutsjebanen, da den bageste sæderække pludseligt løsrev sig fra resten af vognen.

Også en 13-årig dreng kom til skade under ulykken. Han pådrog sig skader på sin ene hånd, lyder det fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Begge teenageres pårørende er blevet underrettet.

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om ulykken klokken 12.50 og rykkede sammen med ambulancefolk og beredskab straks ud.

I samme ombæring blev forlystelsesparken rømmet for gæster, fortalte administrerende direktør Henrik Ragborg Olesen til B.T.

»Beredskabet er her og hjælper, og så har vi debriefing med personalet, mens vi tilbyder psykologhjælp til de involverede og pårørende.«

Han uddybede, at årsagen til ulykken stadig var ukendt.

»Den nærmere årsag til ulykken og herunder dødsfaldet skal nu undersøges via blandt andet tekniske undersøgelser og vidneafhøringer på uheldsstedet,« lyder det fra Østjyllands Politi, der siden anmeldelsen har været talstærkt til stede i Tivoli Friheden.

Her pågår nu en »massiv efterforskningsmæssig indsats«.

Videre lyder en kraftig opfordring til, at borgere afholder sig fra at dele billeder og videoer fra ulykken på de sociale medier eller andre steder.

Hvis man ligger inde med materiale, bør man i stedet kontakte politiet, lyder det.

Vidner, som har oplysninger om hændelsen, bedes kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Det er ikke første gang, Cobraen danner rammerne for en ulykke. Tilbage i 2008 kom fire personer til skade, da der ligeledes var problemer med en sæderække, der faldt af en vogn.

B.T. følger sagen.