De tiltalte har nu afgivet deres forklaring i retssagen, hvor de to afghanske statsborgere er tiltalt for drab og medvirken til drab på en 37-årig gravid kvinde i Holbæk i november sidste år. 

Begge nægter de sig skyldige.

Tirsdag indledte den 25-årige drabstiltalte med at fortælle sin version af, hvad der skete 3. november 2022. Torsdag blev det den 34-årige kvindes tur. 

Under retsmødet spurgte anklager Anja Lund Liin meget ind til de mange opkald mellem de to tiltalte forud for drabet, der havde fundet sted over WhatsApp. 

Kort før den dræbte forlod hjemmet for at tage på arbejde, blev der sendt en besked til den tiltaltes telefon med nogle emojis.

'Ring ikke', skulle symbolerne i beskeden have betydet ifølge den 34-årige. Men så snart offeret var taget på arbejde, startede et hav af opkald mellem de to tiltalte, der fortsatte helt frem til fem minutter før drabet. 

Derudover undrede hun sig over, hvorfor den 34-årige kvinde efterfølgende havde slettet både beskeder og WhatsApp.

»Det var en svær situation for mig. Jeg var rigtig chokeret. Han (tiltalte red.) ringede til mig, jeg kunne ikke tale både med politiet og ham. Han blev ved med at ringe og ringe,« forklarede hun blandt andet. 

Hun benægter at have noget med drabet at gøre og brød også sammen i retten, da hun hørte afdødes stemme bliver afspillet i et lydopkald. Hun lagde dog ikke skjul på, at de to kvinders forhold til tider kunne være turbulent, hvor de dagligt truede med at gå fra hinanden. 

Læs eller genlæs live-bloggen herunder: