22-årige Anders Mark Hansen blev dræbt i Fællesskoven ved Stevns i marts 2012.
22-årige Anders Mark Hansen blev dræbt i Fællesskoven ved Stevns i marts 2012.

28-årig nægter at have kendt den unge mand, han står tiltalt for at have dræbt.

En 34-årig fra Store Heddinge og en 28-årig fra Køge sidder lige nu på tiltalebænken i retten i Roskilde. Begge er tiltalt for med hinandens vidende at have dræbt den 22-årige Anders Mark Hansen i Fællesskoven ved Stevns tilbage i marts sidste år. Et bestialsk drab, de beskylder hinanden for at have begået.

Den 28-årige aflagde mandag forklaring i retten i Roskilde. Her fortalte den drabstiltalte om et velfungerende liv som tømreruddannet og med to børn fra et tidligere forhold.

Gennem sin grandkusine lærte han den drabstiltalte 34-årige at kende. Kontakten opstod, fordi grandkusinen og dennes mand solgte ‘sund slik’ til den 34-åriges butik, og den 28-årige begyndte derfor også at handle med ham, ligesom han af og til kiggede forbi hans butik og hans lejlighed. Relationen vil han i dag ikke betegne som et venskab, men nærmere ‘et bekendtskab’.

Den 22-årige Anders Mark Hansen kendte den 28-årige derimod slet ikke.

- Nej, nej, nej.

Lød det gentagne gange på spørgsmålet om, hvorvidt den 28-årige nogensinde havde mødt eller blot hørt om den dræbte.

Han anede heller ikke, at den tiltalte 34-årige var indlagt med depression op til drabet. Heller ikke, at den 34-årige skulle have haft problemer med andre. Herunder den dræbte. Det læste han først om i avisen, efter drabet og efter at den 34-årige var blevet varetægtsfængslet.

Motivet til drabet har der kun været gisnet om. Men et vedholdende rygte i kredse omkring de to tiltalte og den dræbte har været jalousi. At den 22-årige Anders Mark Hansen skulle være kommet den 34-åriges tjekkiske kæreste for nær. Det har politiet indtil videre afvist. Den historien afviste den 28-årige også at kende til, før han læste om det i aviserne.
 
Fra anklagemyndighedens kræver man fire års fængsel eller derover i sagen, der ventes at strække sig over otte retsdage. Der var indtil middag mandag navneforbud i sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.