Retten i Holbæk idømmer en 17-årig fra Kundby seks års fængsel.
Retten i Holbæk idømmer en 17-årig fra Kundby seks års fængsel. Foto: Privatfoto (arkiv).

Det eneste, der manglede, var tilsyneladende blot en ordre om at udføre angrebet.

Men da den ikke kom - og fordi politiet tog kontakt - blev de planlagte angreb mod to skoler aldrig udført. Sådan lyder det i anklageskriftet i den såkaldte 'Kundby-sag', hvor en ung pige på 16 år er tiltalt for at ville udføre terrorangreb mod to skoler.

Af det to sider lange anklageskrift - som BT har fået aktindsigt i - fremgår det, at teenagepigen 'gjorde forberedelser til fremstilling af en eller flere bomber til brug for terrorhandling den 8. januar mod Sydskolen'. Tidligere er det kommet frem, at der på skolen den dag blev afholdt en gallafest for de ældre elever.

Faktisk var tilsyneladende eleverne selv, der var med til at forhindre, at pigen kunne føre sine planer ud i livet. Det skriver Sjællandske.

I dagene op til gallafesten havde flere af skolens elever nemlig henvendt sig til to lærere og fortalt, at de var bekymrede for den unge piges ytringer på de sociale medier.

fg

Lærerne advarede politiet

Pigens sociale medie-konti vidner blandt andet om, at hun i oktober 2015 konverterede til islam og støttede jihad, og på flere af de billeder, hun delte, poserede hun med pistoler.

I hendes forklaring af, hvorfor hun valgte at blive muslim, skrev hun:

'Fordi jeg havde læst meget om islam, og kunne relatere til det hele, og jeg følte, det var det mest rigtige jeg kunne gøre (hjerte). Jeg fandt endelig meningen med livet.'

Da en veninde direkte spurgte, om hun støttede jihad, lød svaret kort:

'Ja'.

fg

De andre elevers bekymring bragte lærerne videre til politiet, og ifølge Sydskolens skoleleder Dorthe Baun tog politiet efter hendes opfattelse henvendelsen alvorligt, skriver Sjællandske.

Kort tid efter - den 13. januar sidste år - blev pigen anholdt.

'Satans mor'

Ifølge anklageskriftet havde den unge pige - der dengang blot var 15 år - forsøgt at fremstille det hjemmelavede sprængstof TATP - også kaldet 'Satans Mor' - ved hjælp af bombemanualer og indkøbte kemikalier hjemme hos sig selv. Hun skulle også have planlagt en prøvesprængning samt have anskaffet sig acetone, citronsyre og brintoverilte til brug for fremstilling af bomberne.

15-årig

Af det to sider lange anklageskrift fremgår det også, at teenagepigen den 8. februar - en måned efter det planlagte angreb mod Sydskolen - skulle have planlagt et angreb mod Carolineskolen.

Begge angreb mislykkedes dog ifølge anklageskriftet, 'idet tiltalte i forhold til Sydskolen ikke modtog en ordre om at udføre angrebet samt blev kontaktet af politiet, og idet tiltalte i forhold til Carolineskolen blev anholdt af politiet'.

Straffesagen mod den 16-årige pige er berammet til at begynde ved Retten i Holbæk i april. Der tages ifølge anklageskriftet forbehold for påstand om anden sanktion end straf.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.