Den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh blev dræbt af to pistolskud i hovedet 5. maj 2013 på Ruten i Tingbjerg, hvor der også tidligere har været skyderier. Blandt andet i 2008, hvor 19-årige Osman Nuri Dogan blev dræbt stort set samme sted i et skyderi, der betragtes som startskuddet til de følgende års bandekrig.
Den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh blev dræbt af to pistolskud i hovedet 5. maj 2013 på Ruten i Tingbjerg, hvor der også tidligere har været skyderier. Blandt andet i 2008, hvor 19-årige Osman Nuri Dogan blev dræbt stort set samme sted i et skyderi, der betragtes som startskuddet til de følgende års bandekrig. Foto: Bax Lindhardt
Der vil være bevæbnede politifolk både i retten og udenfor, når Retten på Frederiksberg onsdag morgen indleder retssagen mod en 22-årig mand, der står tiltalt for at have dræbt sin 17-årige kammerat Sohail-Hamzaa Saleh med to skud i hovedet i Tingbjerg i København sidste forår.

Politiet betragter retssagen som en 'høj-risiko-retssag' - både fordi den tiltalte tidligere er flygtet fra samme ret, og fordi man frygter for eventuel ballade fra den dræbtes venner.

Både den dræbte og den tiltalte havde efter politiets opfattelse tilknytning til bandegrupperingen LTF (Loyal To Familia), og umiddelbart efter drabet 5. maj sidste år måtte politiet jage en større gruppering på ca. 40 personer væk, som havde sat kursen mod Tingbjerg for angiveligt at få fat i gerningsmanden.

Læs mere: Sohail blev likvideret med to skud

Den nu 22-årige mand, der er tyrkisk statsborger, havde dog straks efter drabet taget flugten, og viste sig at være stukket af til Tyskland i håb om at komme til Tyrkiet. Her blev han dog anholdt tre dage efter drabet i lufthavnen i Düsseldorf.

Motivet til drabet er stadig en gåde. Tilsyneladende gik den nu 22-årige uden varsel hen til sit offer og nogle andre venner, mens de sad på nogle siddepladser ud for Ruten 119 i Tingbjerg og nød maj-aftenen.

Oprindeligt var den 22-årige også sigtet for et indledende drabsforsøg mod en anden kammerat, som angiveligt også blev forsøgt skudt, men den sigtelse har anklagemyndigheden siden frafaldet, da man ikke mente at kunne bevise den.

I stedet går anklageren nu alene efter at få den 22-årige dømt for skuddrabet på Sohail-Hamzaa Saleh. Og hvis der bliver tale om en skyldig-kendelse, vil strafpåstanden være, at gerningsmanden skal anbringes på ubestemt tid på Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland. Her placeres landets farligste, sindssyge kriminelle.

Og efterfølgende ønsker anklagemyndigheden ham udvist for bestandig til Tyrkiet.

Trods sin unge alder er den 22-årige allerede et kendt ansigt hos politiet. Allerede i 2007 blev han anholdt for et gaderøveri, og i 2009 blev han fængslet for et brutalt hjemmerøveri. Mens han sad varetægtsfængslet for hjemmerøveriet, lykkedes det ham under et retsmøde i juni 2010 at stikke af fra Retten på Frederiksberg, men han blev dog atter pågrebet og senere på året idømt to et halvt års fængsel.

Allerede dengang var han et mulehår fra at blive udvist til Tyrkiet af dommeren, der dog besluttede at give ham en ny chance.

Under sin varetægtsfængsling i denne omgang har en retspsykiatrisk mentalundersøgelse vist, at han ikke er egnet til almindelig fængselsstraf. Netop derfor ønsker anklageren ham anbragt på Sikringen, hvis den 22-årige bliver kendt skyldig i drabet på Sohail-Hamzaa Saleh.

Der ventes at falde dom i sagen på fredag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.