»Jeg har aldrig haft sex med hende. Hun er bare ude på at hævne sig, fordi jeg fyrede hende.«

Sådan lød det mandag formiddag ved Retten i Glostrup fra en 36-årig direktør i en virksomhed fra København.

Han er tiltalt i en enestående alvorlig sag om grov seksuel chikane og talrige voldtægter af fire unge kvinder, der var ansat i mandens virksomhed.

Det kan risikere at koste ham adskillige års fængsel, hvis han bliver kendt skyldig.

Han nægter sig dog skyldig i samtlige tiltalepunkter og lagde ud med forsikre, at den ene af kvinderne havde han højst givet et kram eller et kys på kinden.

Voldtægterne har ifølge anklageskriftet fundet sted gennem en periode på næsten to år i 2019-2020.

Her blev de fire unge kvinder, der aldersmæssigt var i begyndelsen af 20erne, ifølge tiltalen udsat for grove blufærdighedskrænkelser og regulære voldtægter på arbejdspladsen, på den enes private bopæl, i chefens bil og på en såkaldt sexstrand ved Køge Bugt.

Under voldtægterne på stranden så tilfældige, fremmede mænd ifølge tiltalen i nogle tilfælde på, ligesom de også befølte kvinderne undervejs.

Og i et enkelt tilfælde misbrugte direktøren ifølge anklageskriftet sin overordnede stilling til at presse en af de unge ansatte til at tage med ham i en swingerklub i København, hvor hun blev voldtaget af chefen i efteråret 2019.

»Jeg er chefen og har magt. Jeg kan fyre folk, så de aldrig kan få job igen. Jeg betaler dig for at være min luder,« truede chefen følge tiltalen de kvindelige medarbejdere i forbindelse med flere af voldtægterne.

To af kvinderne blev ifølge tiltalen også udsat for vidnetrusler.

Dels ved at direktøren ville fortælle den enes kolleger, at de havde haft et seksuelt forhold, hvis hun ikke trak sin anmeldelse af ham tilbage. Og dels ved at direktøren under en voldtægt af en anden ansat truede med at slå hende ihjel, hvis hun fortalte det til andre.

Den nu tiltalte advokat var i en kort periode forsvarer for den 36-årige direktør, der ved byretten i Glostrup blev kendt skyldig i voldtægter, blufærdighedskrænkelser og trusler over for fire ansatte.
Den nu tiltalte advokat var i en kort periode forsvarer for den 36-årige direktør, der ved byretten i Glostrup blev kendt skyldig i voldtægter, blufærdighedskrænkelser og trusler over for fire ansatte. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Den ene af de fire kvinder, som direktøren er tiltalt for at have krænket, blev ifølge anklageskriftet »kun« udsat for forskellige former for blufærdighedskrænkelser i sidste halvår af 2019.

I arbejdstiden blev hun på firmaadressen i København befølt på lår og arme, ligesom han uopfordret gav hende skuldermassage. Desuden blev hun kysset på panden og på kinden i forbindelse med kram, ligesom direktøren under kørsel i bil befølte hendes lår og førte hendes hånd ind under sin skjorte, så hun kunne beføle hans brystkasse og ryg.

Han inviterede hende som chef også ud at spise. I den forbindelse skrev han i en tekstbesked, at hun skulle være iført kjole, der var »short, tight and open«, ligesom hun, inden de mødtes, skulle »shower and shave«. Endvidere ringede han på et tidspunkt til hende og fortalte, at han havde haft hende med i en sexdrøm.

De tre andre kvinder fra anklageskriftet blev ifølge tiltalen ud over blufærdighedskrænkelser også udsat for egentlige voldtægter. For to af dem under usædvanlige omstændigheder.

Ifølge tiltalen blev kvinderne i adskillige tilfælde af direktøren kørt til en parkeringsplads ved Hundige Strand. Her fik han dem meget direkte og truende til at tage tøjet af og beføle både sig selv og ham.

Den uofficielle nudiststrand på stedet var ifølge direktøren kendt som en »sexstrand«, hvor andre personer åbenlyst opsøgte fremmede partnere og dyrkede sex.

Under flere af voldtægterne i bilen og i strandområdet lod han derfor fremmede mænd komme tæt på. Både for at de kunne onanere til voldtægten og i nogle tilfælde også ligefrem berøre offeret undervejs.

Trods det alvorlige og omfattende anklageskrift, som det tog anklageren 23 minutter at læse op, har direktøren under politiets efterforskning ikke været varetægtsfængslet.

Han er gift med en dansk kvinde, men skal ifølge anklagemyndigheden udvises af Danmark for bestandig, hvis han kendes skyldig, da han ikke er dansk statsborger.

Trods B.T.s protest i retten er han foreløbig stadig beskyttet af et navneforbud, hvorfor det ikke indtil videre er muligt at oplyse nærmere om manden selv eller hans firma.