En 10-årig dreng undgik på et hængende hår at blive voldtaget på et toilet i den nye stormoske på Vingelodden på det ydre Nørrebro i København.

Sådan lyder anklagen mod en 47-årig mand, der nægter sig skyldig.

Ifølge anklageskriftet mod den varetægtsfængslede mand, som bt.dk har fået aktindsigt i, blev den mindreårige dreng i sidste øjeblik reddet fra voldtægten, fordi hans storebror bankede på den låste toiletdør efter at have hørt hans nødråb og råbte »stop« på sit modersmål.

Voldtægtsforsøget i den nybyggede Moske Hamad Bin Khalifa Civilsation Centre fandt sted lørdag eftermiddag 27. december i fjor. Ifølge anklageskriftet lokkede gerningsmanden den troskyldige dreng med sig under foregivende af, at han skulle prøve at køre lastbil.

Med et fast greb i armen blev drengen ifølge vidneudsagn trukket ud på et toilet i moskeen, hvorefter døren blev låst og drengen fik trukket både sine bukser og underbukser ned om knæene. Herefter gjorde den tiltalte sig ifølge anklageskriftet klar til at voldtage drengen trods hans protester, indtil storebroderen bankede på og råbte stop.

Ved du noget, så tip BT på 1929@bt.dk

Det fik den 47-årige til at opgive sit forehavende, skubbe drengen ud af toilettet og låse døren igen.

Kort efter blev den 47-årige mand anholdt, og dagen efter blev han ved et grundlovsforhør for lukkede døre i Dommervagten i København varetægtsfængslet.

På grund af mandens mentale tilstand har politiets anklagere taget forbehold for, at der muligvis vil blive nedlagt påstand om anden sanktion end almindelig fængselsstraf, når sagen i næste uge skal behandles i Københavns Byret. Samtidig vil der blive nedlagt påstand om erstatning til den forurettede dreng.

Både den 10-årige og hans storebror slipper for personligt at skulle møde op i byretten for at afgive vidneforklaring. De er på forhånd blevet afhørt foran et videokamera, og disse optagelser vil blive afspillet i retten for at skåne drengene.