A. G., en 20-årig dansk statsborger med afghanske rødder, blev onsdag morgen fundet dræbt hos tigrene i Københavns Zoologiske Have.

I dag sidder hans familie og pårørende chokerede tilbage.

- Vi har sørget hele dagen, og vi er meget kede af det, lyder det fra søsteren til den 20-årige dræbte mand, da BT i går mødte hende foran hendes lejlighed i København.

Her sidder pårørende og venner, der er kommet for at vise deres medfølelse og trøste de efterladte. Hun fortæller, at de har grædt hele dagen. Det hele virker meningsløst.

Svær opvækst

- Han har kæmpet i så mange år, siger søsteren, der fortæller, at A.G. har haft en svær opvækst. Som kun seks-årig så han sin far blive dræbt af Taleban i hjemlandet Afghanistan. Den traumatiserende oplevelse har efterladt dybe spor hos A.G., og han har, ifølge BTs oplysninger, haft store psykiske problemer.

- Kommunen har været inde over, og han har fået hjælp, siger en nær ven af familien.

A.G. er født i Afghanistan, men flyttede efter faderens død til Danmark med sin mor og seks søskende. Han er opvokset i Københavns Nordvestkvarter og har det seneste par år haft sin daglige gang på Frederiksberg HF.

Flere af klassekammeraterne beskriver ham som flink og venlig. Indimellem var han lidt stille og indadvendt, men han var aldrig ude på ballade.

Dobbelt-person

Hans Facebook-profil tegner til dels også et billede af en helt almindelig 20-årig, der går til fester og hygger sig med kammeraterne.

Men der var også en anden side af den stille og rolige A.G.

Tidligere på sommeren fuldførte han sit HF-studie, men det lykkedes ham ikke at bestå og blive student.

Og venner fortæller, at da de i sidste uge mødte ham på Roskilde Festival, opførte han sig ’meget mærkeligt’. Han virkede både virkelighedsfjern og forvirret.

A.G. har også tidligere givet udtryk for, at han følte sig ensom. Blandt andet på sin personlige væg på Facebook.

Både politiet og familien står nu uforstående tilbage over for onsdagens tragiske hændelse. Hvad drev A.G. ind i Zoologisk Have? Og hvorfor endte hans liv i tigrenes gab?

Læs mere i BT i dag:
- Det skete der - se grafikken
- Han var chanceløs
- Var i haven hele natten