Tilhold, opholdsforbud og tre fængselsstraffe for at bryde tilholdene.

Intet har kunnet få en 56-årig mand og tidligere tv-journalist på TV 2 Østjylland i Aarhus til at stoppe sin voldsomme stalking af sin ekskone, som han har udsat hende for, siden de for tre år siden blev skilt.

1.516 gange bryder han det første tilhold mod hende. Det sender ham i fængsel, men lige så snart han er ude, bryder han det igen. I perioder er det så slemt, at ekskonen er nødt til at tjekke sit hus igennem med en kniv i hånden, når hun kommer hjem.

Fredag skal han for retten for fjerde gang.

Igen han nemlig tiltalt for at have brudt sit tilhold mod ekskonen til trods for, at han siden 2019 har haft tilhold mod at kontakte hende både direkte og indirekte.

Det fremgår af anklageskriftet i domsmandssagen mod manden, som B.T. har fået aktindsigt i, der fredag skal for Retten i Horsens.

Denne gang er han tiltalt for at være mødt op på hendes private adresse i en lille by nordvest for Horsens, hvor hun bor med sin nye mand.

De bor på en blind vej, men alligevel kom den 56-årige eksmand kørende forbi huset i sin Ford Mondeo 21. marts sidste år, fremgår det af anklageskriftet.

Derudover er han tiltalt for – omkring tre uger senere – at have lagt opslag ud på sin egen offentlige Facebook-profil, der handlede om ekskonen og hendes børn, som han siden juni 2020 ligeledes har haft tilhold mod at kontakte direkte og indirekte.

En episode, der er næsten identisk med flere andre episoder, som kvinden i TV 2 Østjyllands podcast 'Forfulgt - af Danmarks største stalker' fortæller, at hun tre gange har anmeldt til Østjyllands Politi, uden at de har valgt at rejse tiltalte mod ham – modsat Sydøstjyllands Politi, som fredag fører sagen mod den 56-årige mand.

I opslagene er hun og børnene blevet svinet til.

Den 56-årige fandt sammen med ekskonen i start nullerne, efter at de var blevet kollegaer på TV 2 Østjylland. Hun var 20 år, mens han var 37.

Senere fik de to børn, og alt virkede perfekt på overfladen. Men det var det ikke. Langtfra.

Gennem de næste mange år udviklede forholdet sig til et mareridt, fortæller kvinden i TV 2 Østjyllands podcast og webdok. Hun bærer her det opdigtede navn Marie, mens han er navngivet Thomas. Anonymiseringen sker af hensyn til børnene.

Thomas har holdninger til, hvem Marie skal se, hvad hun skal spise, og hvornår hun skal være hjemme. Hun må helst heller ikke se sin familie.

Det resulterer i, at Marie på et tidspunkt indleder en affære med en mandlig kollega på sit nye arbejde. Det opdager Thomas, og han begynder en massiv overvågning af hende.

Han får installeret syv kameraer omkring deres hus, gps-overvågning på hendes telefon og en app, der overvåger hendes adfærd på nettet. Han følger med andre ord med i alt, hvad hun gør.

Deres ægteskab har udviklet sig til et forhold fyldt med overvågning, kontrol og frygt.

I juni 2018 lykkes det Marie at blive skilt fra Thomas. For første gang tror hun på, at hendes liv kan blive bedre. Men sådan går det langtfra.

Det er nemlig nu, stalkingen for alvor går i gang.

Thomas kontakter Marie gennem beskeder, Messenger og på mail. Til tider flere hundrede gange om dagen. Det er her, hun får en rutine med at tjekke huset igennem med en kniv i hånden, når hun kommer hjem fra arbejde.

Det resulterer i, at hun i 2019 får nok og melder ham til politiet. Politiet har aldrig set noget lignende, og Thomas får sit første tilhold.

Men tilholdet hjælper ikke. Heller ikke selvom Thomas tre gange ryger i fængsel. Lige så snart han er ude igen, genoptager han stalkingen.

Han er nemlig smart og finder nye, kreative måder at stalke på. Under opslag med gamle videoer af Marie, Thomas og deres fælles børn skriver han flere hundrede kommentarer om Marie – men uden at nævne hendes navn.

'Jeg har aldrig nogensinde set så grotesk en psykopat hore og hore og hore og lyve og lyve sine egne børn så fuldstændig i smadder – det er helt uvirkeligt,' skriver han blandt andet.

Det er disse skriverier, som Marie anmelder tre gange til Østjyllands Politi, uden at de gør noget ved dem. De mener nemlig ikke, at det kan bevises, at eksmanden har intention om at få kontakt, når han skriver kommentarerne.

Først fjerde gang, hun klager, tager de hende alvorligt, og kommentarerne forsvinder.

Problemet er bare, at stalkingen ikke stopper her. Nu begynder han nemlig bare i stedet at dele de opslag på sin egen profil om hende og børnene, som han i denne sag er tiltalt for.

Nu er spørgsmålet derfor, om denne sag bliver den sidste, eller om stalkingen fortsætter.

Du kan læse hele historien om Marie og Thomas her.