Den opsigtsvækkende sag om en påstået voldtægt i Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens lejlighed i København vokser nu yderligere.

Dels er der nu blevet rejst tiltale mod en mandlig og nu tidligere partifælle, og dels er der nu to forurettede kvinder ifølge anklageskriftet.

Efter anklagemyndighedens opfattelse er en af kvinderne blevet voldtaget, mens den anden har været udsat for blufærdighedskrænkelse.

Den anden kvinde er Enhedslistens teknik- og miljøborgmester.

Ved tidligere retsmøder i sagen er det kommet frem, at hun efter en sammenkost vågnede i sin store seng - hvor i alt fire personer havde lagt sig for at sove - ved at blive befamlet på brysterne af den nu tiltalte mand.

Ifølge borgmesteren holdt han hende også på hofterne, mens han lavede samlejebevægelser mod den første kvinde, der lå imellem dem.

Derved blev teknik- og miljøborgmesteren ifølge anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, ufrivilligt en del af samlejebevægelserne.

Den tiltalte i sagen nægter sig skyldig. Han har i to omgange siddet varetægtsfængslet, men er nu løsladt.

Han gik kort efter episoden selv til politiet - blandt andet efter pres fra Ninna Hedeager Olsen - for at fortælle om sin rolle i affæren.

Enhedslistens borgmester ønskede dog - i hvert fald i første omgang - ikke selv at indgive en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden er anklaget for at have voldtaget en kvinde, der som følge af alkoholindtag i kombination med søvn og/eller træthed var ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Manden befølte ifølge anklagemyndigheden kvinden på brysterne, lårene og i skridtet, inden han fuldbyrdede voldtægten ved at trække hendes trusser ned og skaffe sig vaginalt samleje.

Det skete ifølge anklageskriftet uden, at han havde »modtaget nogen form for respons« og uden at vide, om hun var vågen.

Voldtægten skal være sket den 1. april mellem klokken 8 og 16, da teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen havde holdt fest i sin lejlighed på Nørrebro.

De fire personer, der havde sovet sammen, indtog den efterfølgende dag morgenmad. Senere henvendte kvinden sig til Center for Voldtægtsofre, hvorefter sagen begyndte at rulle.

Enhedslistens politiske ordfører i Folketinget, Pernille Skipper, har tidligere på Facebook skrevet, at sagen har gjort hende rigtig ked af det.

'Jeg er faktisk temmelig rystet', skrev hun.

Også Ninna Hedeager Olsen har kommenteret sagen på Facebook. Hendes fokus var at få manden til at melde sig selv, lød det.

'Det vidste han heldigvis godt, at han skulle', skrev hun.

Borgmesteren har siden begyndelsen af april været sygemeldt som følge af sagen. Hendes pressekonsulent på rådhuset oplyser, at hun ikke ønsker at kommentere, at der nu er rejst tiltale.

Det er uvist, hvornår retssagen ved Københavns Byret begynder. Der bliver tale om en domsmandssag, hvor anklageren vil kræve fængselsstraf til den tiltalte.

Han er beskyttet af navneforbud og er som følge af sagen fratrådt alle sine poster i Enhedslisten.

Netop Enhedslisten har været initiativtagere til en skærpet kurs mod voldtægt. Blandt ved et forslag om, at sex uden samtykke juridisk skal betragtes som voldtægt.