Politiet forsætter eftersøgningen af sexforbryderen der voldtog en pige ved Refsvindinge onsdag. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2012)
Politiet forsætter eftersøgningen af sexforbryderen der voldtog en pige ved Refsvindinge onsdag. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2012) Foto: Sonny Munk Carlsen

'Han vil slå til igen'

Politiet står over for en ekstremt svær opgave, når de skal forsøge at opspore den pædofile sexgalning på det sydlige Fyn.

Det vurderer Kurt Kragh, der er tidligere efterforskningsleder hos Rigspolitiets Rejsehold.

Han har flere gange været involveret i efterforskningen af lignende sager, og har mærket på egen krop, hvor frustrerende og svær en opgave Fyns Politi nu står over for.

- I Politiet har man et populært udtryk, hvor man siger 'der er ikke problemer, der er kun udfordringer'. Men jeg vil alligevel tillade mig at sige, at i den type sager her, er der rigtig, rigtig mange problemer. Der er tale om et offer og en gerningsmand, der ikke kender hinanden. Det er et meget svært udgangspunkt, siger Kurt Kragh til bt.dk.

- Det andet er, at det her en type kriminalitet, som man holder for sig selv. Det er ikke noget, man underholder med på det lokale værtshus, eller i øvrigt fortæller til gode venner eller familie. Og det vil sige, at man ikke kan gå ud fra, at der er andre end ham selv, der ved noget. Det er en af de ting, der udskiller det her fra andre former for kriminalitet, hvor der næsten altid er nogen, der ved noget. I de her sager, der er det ofte den ensomme ulv, som udlever sine pædofile tendenser eller fantasier, siger Kurt Kragh.

Han understreger, at det dog på ingen måde er umuligt at finde gerningsmanden, og at han 'selvfølgelig håber, at man har held til at fange ham hurtigt', ligesom han gentagne gange understreger, at 'Fyns politi har erfaring og kompetencer til at opklare den slags sager'.

Men lykkedes det ikke at fange ham hurtigt, er Kurt Kragh ikke i tvivl om, at sexforbryderen vil slå til igen.

- Han har sandsynligvis gået i mange år og leget med de her fantasier, og så har han sagt; nu gør jeg det. Når det gærde er overskrevet én gang, bliver det meget nemmere at gøre det anden, tredje og fjerde gang. Man ved aldrig hvornår. Der kan gå to dage, der kan gå tre år. Hvornår, kan man aldrig vide. Men han gør det højst sandsynligt igen, siger Kurt Kragh.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.