Mandag meddelte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter, at de ransager en bolig i Korsør i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden. Det er femte gang, at samme hus bliver ransaget, og det er ikke unormalt.

Det fortæller den tidligere chef for Rejseholdet, Kurt Kragh til BT:

»Der kan komme nye informationer, og det er ikke fordi, man nødvendigvis har en særlig styrket mistanke om, at han er gerningsmanden. Det er for at få lukket den del af sagen ned. Ligegyldigt hvor lille den er, vil man have bundet en snor om og gjort det helt færdigt. Det er ikke til at leve med, selv hvis der bare er mikroskopisk sandsynlighed.«

Han forstår dog ikke, at politiet har meldt offentligt ud, at de vil ransage et bestemt sted. Noget, han ikke selv har praktiseret i sin tid i politiet.

»Det er ikke normalt at melde ud offentligt. Så skal det være fordi, man har forudset, medierne alligevel vil finde ud af det,« fortæller han.

Kurt Kragh fortæller, at han selv har taget nogle alternative metoder i brug i sin efterforskning. Dette har været et forsøg på at provokere en eventuel gerningsmand til at gøre nogle bestemte ting.

Om det er grunden til politiet melder så kontant ud, kan han dog ikke sige.

»Det undrer mig, at det bliver meldt ud, og jeg kan ikke forstå, hvorfor man gør det. Det lyder som om, man har noget at have det i,« siger Kurt Kragh.

Hvorfor ransager man fem gange hos samme mand uden at sigte vedkommende – det er femte gang, de er i huset nu?

»Det kan være, de første ransagninger har været sporadiske. Man leder jo ikke efter en nål i en høstak, man leder efter et sted, hvor der har været et menneske. Hvis teorien er, hun er holdt fanget i et hemmeligt rum, burde det være nemt at finde frem til. Men leder man for eksempel efter blodspor - lad os nu sige, der er sket en forbrydelse i huset - så er det straks en anden ting. Så kan det jo tage dage at undersøge sådan et hus.«



Kurt Kragh fortæller desuden, at det gør politiarbejdet nemmere, hvis man ikke sigter folk. Ifølge ham kan politiet have 40-50 mistænkte i sådan en sag, og hvis der ikke er begrundet mistanke om, at der er tale om gerningsmanden, bliver politiet opfordret til at afhøre folk uden at sigte dem.

Her er proceduren normalt, at politiet afhører en mistænkt, giver dem rigsadvokatens formuling (hvor den mistænkte får læst sine rettigheder op, red.), og så er der ikke hverken retssystemet eller en anklager inde over.

Det mindsker politiets arbejde, for så behøver de ikke foretage sig noget konkret efter afhøringen.

»Du kan jo ikke sigte nogen for en alvorlig forbrydelse uden at fremstille dem i retten dagen efter. Det ville jo ikke give mening,« fortæller Kurt Kragh.

Politiet fortalte selv i en pressemeddelelse, at de ikke har en sikker formodning om, at Emilie Meng skulle befinde sig på adressen i Korsør.

18-årige Emilie Meng forsvandt sporløst den 10.juli, hvor hun sidst er set klokken 04.00 på Korsør Station. Her tog hun afsked med sine veninder for at gå de sidste kilometer hjem.

Hun dukkede dog aldrig op, og siden har mange forsøgt at finde hende, dog uden held.