En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.
En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Foto: Privatfoto

Den 15-årige pige fra Kundby, der i går blev varetægtsfængslet, kan være blevet radikaliseret i forbindelse med, at hun fik en ny og ældre kæreste. Det erfarer TV ØST fra en tidligere bofælle på et opholdssted for unge i Nykøbing Sjælland, hvor Kundby-pigen boede nogle måneder i foråret 2015:

- Det virkede som om, at hun ændrede sig efter, at hun blev kæreste med ham. Jeg kender ham ikke, men han ser meget ældre ud, fortæller den tidligere bofælle til TV ØST.

Bofællen, som er 17 år og stadig bosat på opholdsstedet, har set billeder af pigens nye kæreste gennem et socialt medie, hvor den 15-årige svarede på spørgsmål i alle afskygninger.

15-årig_tt

Det er ud fra billeder og tekster fra dette sociale medie, at bofællen mener, at Kundby-pigen og den ældre fyr med arabisk udseende er kærester. Der ligger blandt andet et billede af manden, hvor han sidder på førersædet af en bil.

Kundby-pigen boede ifølge den tidligere bofælle på opholdsstedet i tre-fire måneder.

INDONESIA-UNREST-PRISON-RELIGION-FILES

- Hun virkede som en helt almindelig teenager, som bare var lidt småforvirret, fortæller bofællen.

Derfor kom det også meget bag på hende, da hun hørte nyheden om, at det netop var hendes bekendte, som har bragt landets politi og terrorberedskab på den anden ende:

- Jeg synes, det er fuldstændig sindssygt. Hun var meget stille og rolig på opholdsstedet. Der var ingen af os, der havde set det her komme.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.