Lyt til artiklen

Michael Green, der er talsmand for Foreningen for tidligere bandemedlemmer, er rystet

Et 32-årig tidligere bandemedlem ligger i koma på Rigshospitalet efter at have sat ild til sig selv. Det fortæller talsmand for Foreningen for tidligere bandemedlemmer (TBM), Michael Green, der efter at have været kontaktperson for manden, kender ham godt.

Tidligere tirsdag skrev Michael Green følgende på Facebook

- Jeg har netop modtaget en forfærdelig mail fra en institution, hvor en TBM person via sin kommune er anbragt. Han er psykisk syg og har i frustration over sin situation sat ild til sig selv og sin bolig, og blevet forbrændt med 47 procent på kropen og ansigtet, og fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Han meldes uden for livsfare, men situation og tilstanden er meget kritisk.Michael Green har efterfølgende talt med personalet på institutionen i Fårevejle, og uddyber over for bt.dk.

- Han har jo råbt og skreget i lang tid om, at han gerne vil væk fra institutionen, og han har jo før truet personalet med kniv og skåret i sig selv. Han ringede i går til Slagelse Sygehus, fordi han gerne ville indlægges. Nu er jeg jo ikke læge, men det er mit indtryk, at han er rigtig syg og uligevægtig, fortæller Michael Green, der kender manden fra TBM.

- Vi hentede ham i Holstebro, og så var han hos os i tre måneder. Det var han glad for, men blev efter aftale med kommunen flyttet til en institution. Hos os var han okay, for der var han ligesom blandt folk, der var som ham selv. Jeg har talt med ham, efter han flyttede, og han havde nogle gange opfattelsen af, at vi bare kunne komme og hente ham, men sådan fungerer det jo ikke, siger Michael Green.  

Hos Midt-og Vestsjællands Politi bekræfter man episoden. Vagtchef Allan Kronvold fortæller, at det formentlig er mandens beklædning, der er gået ild i, og at der har været en brandbar væske involveret, siden ilden har spredt sig så hurtigt.

Forbrændt på torsoen, i ansigtet og på hænder og arme

Han er primært er blevet forbrændt på den forreste del af torsoen, i ansigtet og på hænder og arme. Vi kan ikke sige noget om, hvorvidt det er forsætligt eller ej, men der er kun sket minimale skader på inventar og lignende, så det er hans tøj, der er gået ild i, siger Allan Kronvold fra Midt og Vestsjællands Politi, der modtog meldingen kl. 12.