Fyns politi har fundet DNA-spor, de formoder passer på gerningsmanden, der forgreb sig på en 10-årig pige i Refsvindinge på Østfyn onsdag formiddag. Gerningsmanden formodes at være den samme, der for to uger siden forgreb sig på en 11-årig pige i Vester Skerninge på Sydfyn.
Fyns politi har fundet DNA-spor, de formoder passer på gerningsmanden, der forgreb sig på en 10-årig pige i Refsvindinge på Østfyn onsdag formiddag. Gerningsmanden formodes at være den samme, der for to uger siden forgreb sig på en 11-årig pige i Vester Skerninge på Sydfyn. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Fyns Politi har sikret sig DNA-spor i forbindelse med sexovergrebet på en 10-årig pige i Refsvindinge på Østfyn onsdag eftermiddag. Spor, der formodentlig stammer fra gerningsmanden.

Det fortæller kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, Charlotte Nyborg, til bt.dk.

- Sporene er nu sendt ind til analyse og vi gør alt, hvad vi kan, for at få dem analyseret hurtigst muligt. Vi kan ikke komme ind på, hvilke spor der er tale om, men man formoder, at det er DNA fra gerningsmanden, siger hun.

Udover de nye spor venter politiet stadig på, at retsteknikerne får analyseret sporene, politiet fandt, i forbindelse med et andet sexovergreb på en 11-årig pige i Øster Skerninge på Sydfyn for to uger siden.

- Her venter vi svar i løbet af en uge, siger Charlotte Nyborg.

Politiet formoder, at der er tale om den samme mand, da begge ofres signalementer stemmer overens. Gerningsmanden beskrives som 45-50 år, almindelig til kraftig af bygning, dansktalende og lys i huden. I begge tilfælde bar manden sort hue, lugtede af røg og tvang pigerne ind i en ældre, rød bil, hvor manden forgreb sig seksuelt på dem.

Lige nu arbejder politiet på højtryk for at danne sig et overblik over, hvad der er af nye spor.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgerne, hvilket vi er meget glade for. Men derfor er det også en kæmpestor arbejdsgave for os at gennemgå alle henvendelserne - for de bliver vi med at strømme ind, siger Charlotte Nyborg og fortæller, at politiet gør op, hvad der er af nye spor i sagen, sidst på eftermiddagen.

Læser du med på mobilen, kan du se klip fra gerningsstedet HER

Ved du noget, vi bør vide? Send os en mail på 1929@bt.dk.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.