Her er Mohamed Ayoub fotograferet på vej i retten i Grindsted i 2003 efter overfaldet på Kurt Thorsen.
Her er Mohamed Ayoub fotograferet på vej i retten i Grindsted i 2003 efter overfaldet på Kurt Thorsen. Foto: Ernst van Norde
Han overfaldt byggematadoren Kurt Thorsen i fængslet i Sdr. Omme med en kødhammer, og er for tiden i gang med at afsone en røveridom i statsfængslet i Horserød.

Alligevel blev den 37-årige Mohamed Ayoub i nat anholdt med en skarpladt pistol i bukselinningen på restaurant Waterloo på Gl. Kongevej 7 i København. Det drejede sig om en pistol af mærket Sastava, der var isat et magasin med fem skarpe ni mm-patroner.

Anholdelsen af pistolmanden fandt sted kl. 01.50, og kostede fredag eftermiddag den 37-årige mand en varetægtsfængsling ved et grundlovsforhør i Dommervagten på Politigården i København.

Over for dommeren erkendte han sig skyldig i overtrædelse af våbenloven, men mente dog ikke, at pistolen var skarpladt.

Han forklarede, at han for tiden afsoner en røveridom i Horserød, men torsdag gik han fra fængslet, fordi han 'var blevet blevet træt af at afsone'. Han ønskede ikke at fortælle, hvor han havde fået pistolen fra - eller hvorfor han gik rundt med den.

Den 37-årige Ayoub blev i 2004 idømt to års fængsel for at have med til at overfalde byggematadoren Kurt Thorsen i fængslet i Sdr. Omme i september 2003. Begge voldsmænd var allerede på det tidspunkt straffet flere gange for vold, inden de trængte ind i cellen til Thorsen og sagde, at de ikke ville have stikkere på afdelingen.

Herefter slog den 37-årige med en kødhammer Kurt Thorsen i hovedet, mens medgerningsmanden slog byggematadoren fire-fem gange med en billardkugle i en stofpose, så Kurt Thorsen fik alvorlige skader i hovedet - blandt andet kraniebrud.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.