Foto: Privatfoto

Den nordsjællandske politimand, der tirsdag aften fjernede den »dødsdømte« schæferhund Thor fra et dyreinternat i Hillerød, sigtes nu for embedsmisbrug og bedrageri. Det oplyser Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP).

- Den Uafhængige Politiklagemyndighed har indledt en efterforskning i anledning af hændelsen, hvor hunden Thor blev fjernet fra det dyreinternat, hvor den var anbragt af Nordsjællands Politi. Baggrunden for Den Uafhængige Politiklagemyndigheds beslutning om at indlede en efterforskning er, at der i sagen er oplysninger, der tyder på, at en polititjenestemand kan være involveret i bortfjernelsen af hunden, oplyser DUP i en pressemeddelelse.

Specialkonsulent fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed Christian Otto oplyser, at Lars Bo Lomholt blev afhørt i går, og at de på baggrund af afhøringen og den foreløbige efterforskning er kommet frem til at sigte Thors redningsmand for embedsmisbrug og bedrageri.

- Indtil videre holder vi fast i de to forhold, men det kan være, at vi i vores efterforskning finder, at han skal sigtes for andre forhold også. Det må tiden vise, siger Christian Otto.

Hvilke konsekvenser sigtelserne får for Lars Bo Lomholt, ønsker Christian Otto ikke at kommentere på:

- Den Uafhængige Politiklagemyndighed er en efterforskningsenhed, så når vi har afsluttet vores efterforskning, ryger sagen videre til statsadvokaten, der skal afgøre, om der skal rejses tiltale i sagen. Og med hensyn til de disciplinære konsekvenser er det noget Rigspolitiet tager stilling til, siger Christian Otto.

Torsdag aften stod politimanden, som bortførte schæferhunden, frem:

- Som politimand må man gå på kant med sin moral, og det er man vant til, men som dyreelsker og betjent med ellers høj moral og retfærdighedssans, så tænkte jeg bare, der er noget helt galt med det her, sagde han til TV 2 Lorry.

Over for Ekstrabladet.dk bekræfter Lars Bo Lomholt, at han er blevet afhørt og sigtet:

- Det er korrekt, at jeg er blevet afhørt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed og er sigtet efter to paragraffer i straffeloven, siger han til avisen.

Han er sigtet for embedsmisbrug og bedrageri.

- Jeg ønsker ikke at gå nærmere ind i sigtelserne og udtale mig om, hvordan jeg opfatter sagen før jeg har talt med min advokat, Henrik Stagetorn, siger Lars Bo Lomholt.

Selv om Thor i første omgang reddede livet, skal hverken hund eller ejer regne med, at sagen glemmes.

- Vi har stadig en beslutning om, at hunden skal aflives, og det er vores udgangspunkt, siger politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi til bt.dk.

Politidirektøren ved dog ikke, hvor hunden befinder sig på nuværende tidspunkt.

Sagen om Thor har skabt voldsom debat. Hunden bed en anden hund og blev derfor dømt til aflivning. Men få timer før dødsdommen skulle eksekveres, tog betjenten altså sagen i egen hånd ved at fjerne hunden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.